Avtomobilizem

Toyota je v svoji tovarni v Franciji izdelala že 4 milijone primerkov modela Yaris.

 

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) je izdelala že 4 milijone primerkov modela Yaris. 

  • 4-milijonti Yaris je model četrte generacije in je opremljen z najnovejšim hibridnim sistemom. 
  • Kljub temu, da je dolg manj kot štiri metre, je Yaris najbolj varen avtomobil v svojem segmentu.

V tovarni Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) so izdelali 4-milijontega Yarisa. Gre za primerek v rdeči barvi s črno streho, ki je opremljen hibridnim sistemom četrte generacije. To je avtomobil, ki je v vseh različicah opremljen z vsemi najsodobnejšimi varnostnimi sistemi. 

Yarisova zgodba o uspehu se je začela že leta 1999. Leta 2000 je postal tudi Evropski avtomobil leta. Njegova prodaja se je vseskozi povečevala. Lani so v Evropi prodali približno 224.000 primerkov tretje generacije, kar je predstavljalo približno 22 odstotkov prodaje avtomobilov znamke Toyota na evropskem trgu, kjer Yarisu v svojem segmentu pripada nekaj manj kot 8-odstotni tržni delež.

4-milijonti Yaris v Evropi je model četrte generacije, ki ga poganja hibridni sistem četrte generacije. Ponuja nizke emisije CO2 (85 g/km) in nizko porabo goriva (3,7 l/100km). Ta izvrstni rezultat je dosežen, kljub temu da ga poganja zmogljivejši motor, ki zmore 116 konjskih moči. 

Novi Yaris je hkrati tudi najbolj varen avtomobil v svojem segmentu. Pred kratkim je bil nagrajen z nagrado 2020 Safetybest. Poleg tega je prvi avtomobil segmenta B, ki je opremljen s sredinsko zračno blazino. Seveda je serijsko opremljen tudi z najnovejšo različico varnostnega sistema Toyota Safety Sense, ki ponuja številne varnostne sisteme, ki so sploh premierno vgrajeni v avtomobil segmenta B. 

V tovarni TMMF bodo v kratkem začeli izdelovati tudi novi športni terenec Yaris Cross.

 

PR in Toyota:

Toyota Adria d.o.o.
Brnčičeva 51, SI-1231 Ljubljana

8. 12. 2020

Avtor

Administrator