Tehnologija

Samsung MicroLED televizor odpira novo dobo kakovosti slike in oblikovanja

Foto: Samsung

 

Samsung v Koreji predstavil novo generacijo MicroLED televizorja z 279,4-centimetrskim zaslonom

 

Seul, Koreja – 16. december 2020 – Samsung Electronics je napovedal začetek predprodaje revolucionarnega MicroLED televizorja z 279,4-centimetrskim zaslonom v Koreji. Za razliko od vseh drugih zaslonov, ki so trenutno na voljo na trgu, Samsung MicroLED zagotavlja neverjetno živahnost in svetlost barv s samosevalno LED tehnologijo.

 

Samsung MicroLED televizor je bil prvič predstavljen leta 2018 kot “The Wall” v obliki sistema nastavljivih združljivih modulov. Nov Samsung MicroLED televizor z 279,4-centimetrskim zaslonom pa nudi klasično izkušnjo televizorja. V nasprotju z modularnim predhodnikom sta namestitev in kalibracija poenostavljena, saj je novi Samsung MicroLED televizor vnaprej nastavljen – nudi neverjetne video, avdio in pametne zmogljivosti.

 

V zadnjih letih povpraševanje po televizorjih z velikimi zasloni še naprej narašča. Samsung z novim MicroLED televizorjem z 279,4-centimetrskim zaslonom  prinaša izjemno izkušnjo gledanja naslednje generacije.

 

“Veseli smo, da lahko uporabnikom nudimo MicroLED televizor z velikim zaslonom in še več funkcijami kot kadarkoli prej,” je povedal Jonghee Han, izvršni podpredsednik poslovanja zaslonskih rešitev pri Samsung Electronics. “Samsung MicroLED bo izkušnje gledanja vsebin doma dvignil na popolnoma nov nivo.”

 

Inovativni inženiring zagotavlja kakovost slike naslednje stopnje

 

Navdušenci nad izjemno velikim zaslonom si želijo odlične kakovosti slike z živahnimi barvami in osupljivo ločljivostjo. Z najnovejšimi  inovacijami družbe Samsung novi MicroLED televizor z 279,4-centimetrskim zaslonom uporablja mikrometrske LED luči za odpravo osvetlitve ozadja in barvnih filtrov, ki se uporabljajo na običajnih zaslonih. Namesto tega samoseva – proizvaja svetlobo in barvo iz lastnih struktur slikovnih pik. Izraža 100% barvne lestvice DCI in Adobe RGB ter natančno prikazuje slike širokega barvnega obsega, posnete z vrhunskimi DSLR fotoaparati. Rezultat tega so osupljive, resnične barve in natančna svetlost 4K ločljivosti in 8 milijonov slikovnih pik na zaslonu.

 

Novi  MicroLED ima tudi dovolj zmogljiv procesor, ki ustreza njegovim prikaznim zmogljivostim. Vključeni Micro AI procesor, ki temelji na umetni inteligenci, podpira osupljivo 4K HDR vsebino  – rezultat je svetla, živahna in realistična kakovost slike, ki je optimizirana za vsak prizor.

 

Še več, novi MicroLED televizor poskrbi, da je ta osupljiva kakovost slike dolgotrajna. MicroLED elementi so izdelani iz anorganskih materialov, ki so dolgotrajni in trpežni – omogočajo življenjsko dobo do 100.000 ur, kar je več kot 11 let. 

 

Prej masovna izdelava MicroLED televizorja z 279,4-centimetrskim zaslonom  za preprosto namestitev doma ni bila mogoča. Samsung je z vrhunskimi inovacijami to omogočil. Na podlagi izkušenj z razvojem in proizvodnjo polprevodnikov je ustvaril MicroLED tehnologijo, ki jo je enostavneje proizvajati, dostaviti in namestiti. Te nove inovacije bodo družbi Samsung omogočile izdelavo tudi manjših MicroLED televizorjev v prihodnosti, tako, da bo lahko še več uporabnikov uživalo v izjemnih izkušnjah.

 

Izjemna oblika in vrhunski zvok

 

Novi MicroLED ima 99,99% razmerje med zaslonom in ohišjem. Zaslon nima robov, tako lahko uporabniki še bolj uživajo v svojih najljubših vsebinah.

 

Samsung je inovativne in optimizirane funkcije pametnega televizorja vključil tudi pri novem MicroLED televizorju. Na primer, Multi View funkcija omogoča gledanje štirih različnih vsebin hkrati na 139,7-centimetrskih zaslonih v osupljivi kakovosti.

 

Dinamična zvočna izkušnja pri MicroLED televizorju je prav tako impresivna kot njegova podoba. Vgrajen Majestic Sound sistem zagotavlja osupljiv 5.1-kanalni zvok brez zunanjega zvočnika in tako vsako sobo spremeni v domači kino. Vključuje OTS Pro funkcijo in zvok sledi gibanju predmeta po zaslonu – tako boste na primer pri preletu letala slišali zvok nad sabo.

 

Samsung MicroLED televizor z 279,4-centimetrskim zaslonom bo po svetu na voljo v prvem četrtletju 2021. 

 

Za več informacij obiščite www.samsungmobilepress.com ali news.samsung.com/galaxy

 

###

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.  

 

PR:

Grayling

17. 12. 2020

Avtor

Administrator