Splošno

Občinska pomoč bo marsikomu polepšala praznike

Potem ko je Mestna občina Koper sredi novembra za lažjo premostitev obdobja drugega vala epidemije okrepila socialne programe spremstva in pomoči, je v decembru dodatna sredstva namenila za pripravo prazničnih paketov pomoči in novoletno obdaritev najbolj ranljivih skupin v naši občini. S tem bo ta decembrski čas polepšala tudi vsem tistim, ki so zaradi različnih življenjskih okoliščin sicer prikrajšani za praznična doživetja.

Koprska občina bo v tem mesecu razdelila 700 paketov s prazničnimi dobrotami, 450 jih bodo prejeli otroci socialno ogroženih družin, dodatnih 250 pa starostniki. Seznam upravičencev je na podlagi strokovne ocene pripravil Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Koper, skupaj s koprsko enoto Centra za socialno delo Južna Primorska, Gerontološkim centrom Koper in svetovalnimi službami osnovnih šol. Prve pakete so v okviru programa Spremljanja in družabništva Vitica upravičencem dostavili minuli teden, nekaj jih bodo še v tem tednu.

Sredstva je namenila tudi za novoletno obdaritev več kot 400 uporabnikov koprske enote Centra za socialno delo Južna Primorska. Pakete oziroma darilne bone je med drugim prejelo 80 otrok, 140 starostnikov in mlajših oseb s težavami v duševnem zdravju, 53 mladostnikov s težavami v odraščanju, med katere sodijo še mladostniki, nameščeni v vzgojnih zavodih, rejenci in rejniki ter 63 socialno ogroženih družin. Ob tem se je kot sofinancer pridružila še obdaritvi, ki jo skupno 630 stanovalcem ter uporabnikom storitev pomoči na domu in varovanja na daljavo vsako leto pripravlja Obalni dom upokojencev Koper.

PR Mestna občina Koper

22. 12. 2020

Avtor

Uredništvo