Družabno, Splošno, Zdravstvo

Spust Božičkov

Božički so se tudi letos spustili s strehe Klinike za pediatrijo UKC Maribor in razveselili hospitalizirane otroke

UKC Maribor je v sodelovanju s Hitradiem Center in Jamarsko reševalno službo Slovenije letos že sedmo leto zapored organiziral tradicionalni Spust Božičkov s strehe Klinike za pediatrijo. Zaradi letošnje epidemiološke situacije je tokratni dogodek potekal malo drugače kot minula leta, ko so se Božički po spustu skupaj s številnimi znanimi Slovenci in voditelji Hitradia Center odpravili po oddelkih, kjer so obdarovali otroke. Tokrat smo poskrbeli, da so najmlajše bolnike v posebnem videu nagovorili njihovi priljubljeni voditelji in pevci, ki so pričarali poseben video koncert (https://youtu.be/6RQ1zhcm7vs). Otrokom so zapeli: Eva Boto, Nipke, Bepop, Anabel, Tim Kores – Kori, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki in Luka Basi. Sicer pa je otrokom darilca predalo zdravstveno osebje, ki je sicer z njimi ves čas zdravljenja v stiku.


»Na Hitradiu Center se zavedamo, da je bolezen že sama po sebi za otroke in njihove starše neprijetna in stresna. Veseli december je čas, ko si otroci še toliko bolj želijo biti v krogu svoje družine, zato jim želimo s tem simpatičnim dogodkom polepšati praznike v bolnišnici in jim na obraz pričarati nasmeh. Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto, letos sicer na malo drugačen način, ob upoštevanju vseh napotkov NIJZ,« je povedal Gregor Memedović, direktor družbe Nextmedia, pod okrilje katere spada Hitradio Center.


Doc. dr. Jernej Dolinšek, dr. med. (predstojnik Klinike za pediatrijo UKC Maribor) dodaja: »V zimskih mesecih je na naši kliniki kar precej otrok, ki zbolevajo za raznimi respiratornimi okužbami in predvsem v decembru, ko je toliko prazničnih dni je večkrat hudo gledati otroke, ki bi radi bili doma s svojimi starši in seveda tudi starše, ki bi radi bili doma skupaj s svojimi otroki, a morajo biti zaradi bolezni v bolnišnici. Sicer trenutna epidemiološka situacija ne dopušča decembrskih dogodkov za otroke, kot smo bili tega vajeni v preteklosti, pa vendarle je, seveda ob upoštevanju vseh zdravstvenih in varnostnih ukrepov, spust Božičkov zelo pozitiven za naše otroke. To je že tradicionalna akcija in lahko rečem, da so otroci izjemno veseli, ko jim Božički pomahajo skozi okno in jih obdarijo. Vidimo, da so tudi starši nekoliko bolj pomirjeni in skupaj z otroki bistveno lažje preživijo dni v bolnišnici. Tudi nam, vsem zaposlenim, tovrsten dogodek nekoliko popestri vsakdanje delo. Še najbolj pa smo veseli, ko vidimo da kaj takega vpliva na otroke zgolj pozitivno in je tako breme bolezni za njih lažje prenesti.«

HitRadio Center za male junake

PR Center za odnose z javnostmi in marketing UKC Maribor

 

22. 12. 2020

Avtor

Uredništvo