Celje, 23. 12. 2020 – V prazničnem decembru so v Citycentru Celje že dvanajsto leto zapored v sodelovanju z osmimi enotami Centrov za socialno delo pripravili dobrodelno akcijo obdarovanja otrok iz rejniških družin iz širše celjske regije. Vanj so zajete vse starostne skupine otrok iz rejniških družin, in sicer je bilo letos obdarjenih skoraj 160 otrok.

»Ko smo pred več kot desetletjem razmišljali, komu bi lahko še posebej polepšali praznike ob koncu leta, se je porodila zamisel, da bi obdarili otroke, ki so zaradi različnih usod lahko prikrajšani. Naši obiskovalci so vedno pokazali, da so darežljivi, da imajo posluh tudi za skrite otroške želje. Gre za edinstven projekt v Sloveniji, ko z roko v roki z našimi ambasadorji sodelujemo pri obdarovanju otrok iz rejniških družin iz celjske regije,« o edinstveni akciji pravi center managerka Darja Lesjak in dodaja: »Hvala vsem z velikim srcem, ki so se pridružili dobrodelni akciji, ki je nepogrešljiv del prazničnega decembra v Citycentru Celje.«

Otroci v starosti od 5 do 10 let, teh je bilo letos 43, so bili povabljeni k risanju svoje novoletne želje. Njihova likovna dela so bila nato razstavljena na posebni »jelki želja«, ki je bila postavljena v nakupovalnem središču, ter zaradi izjemnih aktualnih razmer tudi objavljena na spletu. Otroške praznične želje so pomagali uresničiti ambasadorji dobrote, od obiskovalcev in zaposlenih v Citycentru Celje do gospodarstvenikov ter radijskih postaj in njihovih poslušalcev. Vsem otrokom, ki niso med »slikarji«, pa je Citycenter Celje tudi letos podaril darilne bone Desetak.

Vsako leto na ta način polepšajo praznike skupaj okoli 160 otrokom. Od začetka akcije je bilo tako doslej obdarjenih že več kot 1700 otrok. V to edinstveno humanitarno akcijo v Sloveniji je vključenih vseh 5 enot Centra za socialno delo Celje (Celje, Laško, Slovenske Konjice, Šentjur in Šmarje pri Jelšah) in vse 3 enote  Centra za socialno delo Savinjsko – Šaleška (Mozirje, Velenje in Žalec).

PR Prima komunikacije