Tehnologija

Samsung predstavil najnovejše televizorje za trajnostno in dostopno prihodnost

 

Samsung, ki je že 15 let vodilna družba na globalnem trgu televizorjev, sledi viziji “zasloni vsepovsod, zasloni za vse”

 

Seul, Koreja – 7. januar 2021 – Samsung Electronics je na virtualnem First Look dogodku predstavil svoj portfelj Neo QLED in MicroLED televizorjev. Novi televizorji potrjujejo zavezanost družbe Samsung k trajnosti in inovacijam, ki na novo opredeljujejo vlogo televizorjev v domovih uporabnikov.

 

“V zadnjem letu smo bili priča ključni vlogi tehnologije, ki nam je pomagala nadaljevati življenje in omogočila, da smo ostali povezani z našimi najbližjimi,” je povedal JH Han, izvršni podpredsednik poslovanja zaslonskih rešitev pri Samsung Electronics. “Naša zavezanost k vključujoči in trajnostni prihodnosti gre z roko v roki s prizadevanjem za inovacije, ki bodo zadostile nenehno spreminjajoče se potrebe uporabnikov – od zmanjšanja ogljičnega odtisa do zagotavljanja nabora funkcij za dostopnost in nudenja izjemnih izkušenj gledanja.”

 

Trajnostna in dostopna prihodnost za vse

Samsung si bo v naslednjih nekaj letih prizadeval poslovati še bolj trajnostno z naslednjimi programi:

 

  • Zmanjšanje ogljičnega odtisa in izboljšanje energetske učinkovitosti: Samsung si bo prizadeval sistematično zmanjševati celotni ogljični odtis v proizvodnji televizorjev. Družba si bo prizadevala tudi za manjšo porabo energije uporabnikov in uporabo več recikliranih materialov. 
  • Trajnostno oblikovanje embalaže: Samsung bo na podlagi dragocenih povratnih informacij uporabnikov že nagrajeno zasnovo eko-embalaže uporabil za vse televizorje za življenjski slog in večino Neo QLED televizorjev. S to rešitvijo se bo upcikliralo do 200.000 ton valovitih škatel letno. 
  • Daljinski upravljalnik na sončne celice: Samsung televizorji bodo od letos naprej vključevali daljinski upravljalnik na sončne celice, ki se bo polnil z notranjo svetlobo. V naslednjih sedmih letih bo to prihranilo 99 milijonov uporabljenih AAA baterij. Samsung je za izdelavo daljinskega upravljalnika vpeljal poseben postopek, ki vključuje uporabo plastike iz recikliranih plastenk – v postopku se uporabi 24 % reciklirane plastike.

 

»Pri poslovanju moramo imeti odgovornost tudi do planeta in celotne družbe, ne le posameznega uporabnika. Tehnologija sicer lahko preoblikuje način, kako komuniciramo in doživljamo svet, hkrati pa lahko omogoča tudi svetlejšo prihodnost, zato moramo imeti pri razvoju v mislih tudi prihodnje generacije,« je povedal Sebastian Seung, vodja razvoja pri Samsung Electronics. Dodal je: »Podrobneje boste lahko trajnostno vizijo družbe Samsung spoznali na CES 2021 virtualnem dogodku, ki bo potekal med 11. in 14. januarjem.«

 

Funkcije za dostopnost bodo sedaj na voljo pri vseh QLED in Neo QLED televizorjih, tako bo lahko še več uporabnikov s posebnimi potrebami uživalo v vsebinah. Novi modeli vključujejo nove funkcije, kot so premikanje napisov, povečava znakovnega jezika in večizhodni zvok, ki omogočajo optimizacijo vsebin glede na potrebe in želje. Samsung pa bo v prihodnjih letih še naprej razvijal nove funkcije, ki temeljijo na umetni inteligenci, da bi izboljšali dostopnost Samsung televizorjev.

 

Neo QLED naredil kvantni preskok v tehnologiji televizorjev

Samsung z novima 8K (QN900A) in 4K (QN90A) televizorjema predstavlja popolnoma novo tehnologijo zaslona, Neo QLED. Neo QLED namreč vključuje nov vir svetlobe – Quantum Mini LED, ki je natančno nadzorovan s Quantum Matrix tehnologijo in Neo Quantom procesorjem.

 

Samsung je zasnoval Quantum Mini LED tako, da je 40-krat nižja od običajne LED. Namesto leče za razprševanje svetlobe in paketa za pritrditev je Quantom Mini LED sestavljen iz neverjetne tanke mikro plasti, napolnjene z veliko več LED elementi. Quantum Matrix tehnologija omogoča izjemno fin in natančen nadzor nad gosto zapakiranimi LED-diodami in preprečuje napake v sliki. Neo QLED poveča svetlobno lestvico na 12-bitno s 4096 koraki; to pripomore k temu, da so temna območja temnejša, svetla pa svetlejša, kar posledično zagotavlja natančnejšo in privlačnejšo HDR izkušnjo. Procesor Neo Quantum z uporabo 16 modelov različnih nevronskih mrež, od katerih vsaka vključuje AI Upscalling tehnologijo in tehnologijo poglobljenega učenja, optimizira kakovost slike na 4K in 8K ločljivost, ne glede na kakovost vhodne slike.

 

Samsung Neo QLED 8K ima novo obliko, imenovano Infinity One Design – nudi zaslon skoraj brez okvirjev za boljšo izkušnjo gledanja. Novi televizor vključuje tudi številne vrhunske zvočne funkcije – od zvoka, ki sledi predmetom (OTS), do SpaceFit Sound tehnologije, ki analizira fizično okolje televizorja in zvok prilagodi vašemu prostoru.

 

Nova doba čudovite kakovosti slike in oblikovanja z MicroLED

Samsung z novimi MicroLED televizorji uporabnikom prinaša izjemno vizualno izkušnjo na velikem zaslonu naslednje generacije. MicroLED televizor bo prvotno na voljo z 279,4-centimetrskim (110’’) in 251,46-centimetrskim zaslonom, kasneje pa tudi v manjših različicah. MicroLED uporablja mikrometrske LED luči za odpravo osvetlitve ozadja in barvnih filtrov, ki se uporabljajo na običajnih zaslonih. Je samoosvetljujoč s 24 milijoni LED luči – individualno nadzoruje in ustvarja osupljivo resnične barve in svetlost, z monolitno zasnovo pa nudi več kot 99-odstotno razmerje med zaslonom in okvirjem.

 

MicroLED televizor nudi tudi funkcijo 4Vue (Quad View), s katero lahko uporabniki gledajo do štiri različne vsebine na enem zaslonu. S televizorjem je možno povezati različne naprave in predvajati vsebine iz popolnoma različnih virov. 

 

Izboljšani televizorji za življenjski slog

Samsung nenehno razvija televizorje in si prizadeva za izjemno obliko vseh naprav. Od leta 2017, ko je bil prvič predstavljen The Frame televizor, je Samsung na novo opredelil obliko televizorjev in zaslone pretvoril v osupljiva umetniška dela.

 

Tokrat Samsung predstavlja najnovejši The Frame televizor, ki je še tanjši in zagotavlja prilagodljivejšo izkušnjo. Novi The Frame nudi pet barvnih možnosti okvirja in dva različna stila –  tako se bo The Frame še bolje vključil v prav vsako dnevno sobo. Z naročnino na popolnoma novo Samsung trgovino z umetninami pa boste lahko uživali več kot 1400 izbranih delih.

 

Za več informacij obiščite www.samsung.com

 

###

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.  

8. 1. 2021

Avtor

Administrator