Tehnologija

Samsung na CES 2021 dogodku predstavil najnovejše inovacije za boljši vsakdan 

 

Samsung z inovacijami, kot so BESPOKE hladilnik s štirimi vrati, 279,4-centimetrski MicroLED televizor in JetBot 90 AI+ robotski sesalnik, izboljšuje življenja uporabnikov.

Samsung nadaljuje tudi z zavezanostjo k trajnosti.

 

Seul, Koreja – 13. januar 2021 – Samsung Electronics je na spletnem dogodku za medije, kot del CES 2021 dogodka, predstavil najnovejše naprave, ki nakazujejo, kako lahko z vključevanjem inovacij in inteligentnimi povezanimi rešitvami naša vsakdanja življenja postanejo še boljša.

 

“Naš svet je postal drugačen in soočili smo se z novo resničnostjo – med drugim z resničnostjo, da je dom dobil še večji pomen,” je povedal Sebastian Seung, predsednik in vodja razvoja pri Samsung Electronics. In dodal: “Naše inovacije so namenjene zagotavljanju pristnejših in bolj intuitivnih izkušenj, ki izražajo osebnost uporabnika. Prizadevamo si, da bi vam omogočili boljši jutri z inovacijam naslednje generacije, ki vključujejo umetno inteligenco.” 

    

Ustvarjanje bolj intimnih in prilagojenih uporabniških izkušenj

 

Uporabniki čedalje več časa preživljajo doma, zato je tehnologija, ki so ji jo nekoč želeli, postala tehnologija, ki jo danes dejansko potrebujejo. Uporabniki se namreč zanašajo na tehnologijo pri vsakodnevnih aktivnostih. Televizorji so tako ključni vir zabave – in včasih tudi fitnesa. Chromebook računalniki so postali orodje za učenje, pametni hladilniki pomagajo z nakupovanjem, pametni telefoni pa nam omogočajo, da ostanemo povezani z najbližjimi. 

 

Samsung z naložbami v razvoj omogoča sledenju spreminjajočemu se življenjskemu slogu in uporabnikom nudi vrhunske naprave: 

 

  • BESPOKE hladilnik s štirimi vrati: Najnovejša različica BESPOKE hladilnika uporabnikom omogoča, da hladilnik prilagodijo tako po videzu kot tudi po funkcionalnosti. Novi model vključuje tudi Beverage Center™, ki omogoča hiter dostop do dispenzerja vode in do vrča, ki se samodejno napolni z vodo. Vključuje tudi ledomat, ki izdeluje ledene kocke v dveh velikostih za še hitrejše hlajenje pijače. 

 

  • MicroLED televizor: Novi televizor nudi brezkončni zaslon, ki je skoraj brez kakršnega koli okvirja in se odlično vključi v vsak bivalni prostor. Nudi izjemno izkušnjo gledanja z osupljivo kakovostjo slike. MicroLED z 279,4-centimetrskim zaslonom omogoča gledanje štirih različnih vsebin hkrati – tako lahko na primer gledate nogometno tekmo medtem ko igrate video igre. 

 

  • Lifestyle televizorji: Samsung nudi tudi t.i. televizorje za življenjski slog. Med njimi so The Serif, The Frame, The Sero in The Terrace – nedavno predstavljeni 4K QLED zunanji televizor – ter Samsung The Premiere, kinematografski 4K laserski projektor.

 

  • SmartThings Cooking: Nova Samsung SmartThings storitev je zasnovana tako, da bo vaše kulinarično potovanje še boljše. Samodejni načrtovalec obrokov, ki ga poganja Whisk’s Food z umetno inteligenco, priporoča obroke za cel teden, naredi nakupovalne sezname s sestavinami, ki jih potrebujete, in se poveže s trgovci z živili za nakupovanje  – vse to neposredno iz Family Hub™ hladilnika ali vašega pametnega telefona. Navodila za recept lahko pošljete neposredno sinhroniziranim Samsung gospodinjskim aparatom in tako zmanjšate napor pri kuhanju.

 

  • Samsung Health Smart Trainer na najnovejših Samsung televizorjih: Samsung Health vaš dom preprosto spremeni v osebno telovadnico, nova funkcija Smart Trainer pa v realnem času spremlja in analizira vašo vadbo, tako kot bi to počel osebni trener. Med vadbo in po njej Smart Trainer zagotavlja povratne informacije o telesni pripravljenosti, pomaga šteti ponovitve in ocenjuje porabljene kalorije. Z video in interaktivno vadbo prek glasovnega nadzora, ki ga podpira Bixby, Samsung Health Smart Trainer vadbo doma dviguje na popolnoma nov nivo. 

 

Vključevanje umetne inteligence in robotov v vsakdanje življenje, vključno z gospodinjstvom

 

Samsung je že dolgo vodilna družba na področju inovacij umetne inteligence in robotike, ki jo nenehno raziskuje in razvija v sedmih centrih za umetno inteligenco po svetu. Samsung tako uporabnikom nudi popolnoma nove naprave – od pralnih strojev, ki optimizirajo porabo vode, detergentov in pralne cikle, do televizorjev, ki vsebino slabše kakovosti nadgradijo na 8K ločljivost.

 

Samsung je na novinarski konferenci predstavil tudi naslednje naprave:

 

  • JetBot 90 AI+: Novi sesalnik, ki bo sprva na voljo v ZDA, uporablja tehnologijo prepoznavanja predmetov za določitve najboljše poti čiščenja. LiDAR in 3D senzorji omogočajo JetBot 90 AI+ sesalniku, da se izogne kablom in majhnim predmetom, hkrati pa očisti tudi težko dostopne vogale v vašem domu. Sesalnik je opremljen tudi s kamero in je povezan s SmartThings aplikacijo.

 

  • Samsung Bot™ Care: Najnovejši član rastočega Samsung robotskega portfelja je Samsung Bot™ Care, ki je zasnovan z uporabo umetne inteligence za prepoznavanje in odzivanje na vaše vedenje. Deluje kot robotski pomočnik in spremljevalec, ki se nauči vašega urnika in navad ter vam pošilja opomnike. 

 

  • Samsung Bot™ Handy: Samsung Bot™ Handy deluje na osnovi napredne umetne inteligence za prepoznavanje in pobiranje predmetov različnih velikosti in oblik – tako vam lahko pomaga pri gospodinjskih opravilih. Samsung Bot™ Handy prepozna razliko med sestavo materialov različnih predmetov, pri čemer uporabi ustrezno količino sile za prijemanje in premikanje gospodinjskih predmetov – je zaupanja vredni partner, ki lahko pomaga pri pospravljanju.

 

Samsung razvija tudi druge otipljive aplikacije tehnologij umetne inteligence za vsakdanje življenje. Med njimi so tudi Samsung Bot™ Retail, ki bo uporabnike vodil v maloprodajnih okoljih, in GEMS, ki je zdravstveni ekoskelet, ki bo uporabnikom pomagal pri mobilnosti.

 

Tehnologija za boljšo prihodnost

 

Samsung je dogodek CES 2021 zaključil tako, da je delil vizijo o tem, kako lahko tehnologija omogoči napredek in ustvari boljši jutri za vse. Samsung meni, da ni enotne rešitve; trajnostna prihodnost zahteva naložbe v širokem spektru. Osredotočajo se pa predvsem na tri ključna področja: trajnost, izobraževanje in dostopnost.

 

Samsung v okviru zaveze za ustvarjanje krožnega gospodarstva razvija programe in rešitve za embalažo, ki spodbujajo trajnostni življenjski cikel izdelkov – od začetka do konca:

  • Galaxy upcikliranje: Na dogodku je Samsung napovedal nadgradnjo programa za upcikliranje. Novi program bo omogočil nadgradnjo starejših Galaxy naprav, ki jih bodo lahko uporabniki prenastavili tako, da bodo ustvarili različna priročna IoT orodja. 
  • Ekološka embalaža televizorjev: Poleg tega je Samsung napovedal, da bo ekološko embalažo uporabljal tudi pri QLED in UHD televizorjih, monitorjih ter avdio napravah. Samsung televizorji bodo od letos naprej vključevali tudi daljinski upravljalnik na sončne celice, ki se bo polnil z notranjo svetlobo. 

 

V prepričanju, da bodo prihodnje generacije igrale ključno vlogo pri gradnji trajnostne prihodnosti, Samsung spodbuja tudi tehnološko izobraževanje prek Samsung Solve for Tomorrow platforme, ki mlade spodbuja k ustvarjalni uporabi tehnologije za reševanje izzivov v skupnosti, in Samsung Innovation Campus platforme, ki študentom pomaga pri razvoju tehničnih in osebnih spretnosti za delovna mesta prihodnosti.

 

Samsung je na dogodku izpostavil tudi, da mora biti tehnologija na voljo vsem in na tem tudi aktivno dela. Aplikacija SeeColors je zasnovana tako, da pomaga tistim s pomanjkanjem barvnega vida (CVD) prilagoditi nastavitve QLED televizorjev za boljšo izkušnjo gledanja, funkcija povečanja znakovnega jezika na televizorjih pa zagotavlja, da lahko vsi, ne glede na sposobnosti, z lahkoto uživajo v izjemnih uporabniških izkušnjah.

 

Za več informacij obiščite www.samsung.com

 

###

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.  

 

PR:

Grayling

Dunajska 5

1000 Ljubljana, Slovenia

13. 1. 2021

Avtor

Administrator