Kultura

Mala galerija Banke Slovenije: Vrednost grafike, 14. januar do 8. februar 2021 Prejeto

Spoštovani,

v Mali galeriji Banke Slovenije niz letošnjih razstav začenjamo z deli študentov likovne pedagogike Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Predstavili se nam bodo na razstavi z naslovom Vrednost grafike.

Idejni okvir razstave so kompleksna vprašanja umetnosti kot materialne vrednosti. Grafika je še posebej priročna za odpiranje te problematike, saj njena zmožnost reprodukcije spodkopava ideološko predpostavko, da je umetnina neponovljiva. Študenti v svojih delih premišljujejo različne implikacije odnosa grafike in vrednosti, med drugim tudi vprašanja umetnosti kot dela in materialnega statusa umetnika ter fenomen potrošništva. Sama razstava je radikalizacija drže grafike kot dekonstrukcije vrednot lepih umetnosti in njene vrednosti, grafiki namreč odvzame neposredno fizičnost in jo predstavi v drugi medijski formi, v obliki projekcije, vidne samo skozi kukala na zatemnjenih vratih galerije.

Vabimo vas, da si razstavo Vrednost grafike od 14. januarja do 8. februarja 2021 ogledate bodisi skozi kukala na zatemnjenih vratih Male galerije Banke Slovenije bodisi prisluhnete otvoritvenemu nagovoru kuratorja galerije Vladimirja Vidmarja. Razstavni prostor je namreč za obiskovalce v skladu z veljavnimi ukrepi trenutno zaprt. Prilagamo povezavo do kuratorjevega nagovora.

V prihodnjih tednih bomo na družbenih omrežjih razstavo podrobneje predstavili z video vodstvom in rednimi objavami o razstavljenih delih.

 

Vljudno vabljeni k ogledu.

 

PR:
MGBS

15. 1. 2021

Avtor

Administrator