Avtomobilizem

TOYOTA GAZOO RACING PREDSTAVLJA DIRKALNIK GR010 HYBRID.

Foto: Toyota

 

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing začenja novo obdobje v svetu vzdržljivostnega dirkanja. Predstavlja novi dirkalnik GR010 HYBRID Le Mans, s katerim bodo v sezoni 2021 nastopali v vztrajnostni seriji 2021 FIA World Endurance Championship (WEC).

Aktualni svetovni prvaki in trikratni zmagovalci legendarne dirke 24 ur Le Mansa bodo vse osvojene lovorike in naslove branili z novim dirkalnikom. GR010 HYBRID je prototip, ki so ga razvijali zadnjih 18 mesecev, nastal pa je v sodelovanju z inženirji ekipe TOYOTA GAZOO Racing, ki se nahaja v Kölnu v Nemčiji, in s strokovnjaki za električne hibridne pogonske sklope, ki delujejo na Japonskem. 

Dirkalnik GR010 HYBRID je opremljen s štirikolesnim hibridnim pogonom. Njegov 3,5 litrski motor V6 zadnjim kolesom zagotavlja 680 konjskih moči, motorni generator pa sprednjim kolesom daje 272 konjskih moči.  Novi dirkalnik odlikuje izjemno atraktiven izgled, ki izžareva njegovo zmagovalno zasnovo. Prvič je bil javno predstavljen med podelitvijo nagrad v sklopu letošnje dirke za 24 ur Le Mansa. To vozilo označuje tudi začetek nove ere za ekipo TOYOTA GAZOO Racing. Od tukaj izvira tudi kratica GR, ki predstavlja povezavo med dirkalniki in zmogljivejšimi cestnimi različicami nekaterih modelov znamke Toyota.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing bo v svoji deveti sezoni v vztrajnostni seriji WEC nastopala z isto vozniško zasedbo kot v sezoni 2019-2020, v kateri so slavili v Le Mansu in osvojili naslov svetovnih prvakov.  Novo okronani svetovni prvaki Mike Conway, Kamui Kobayashi in José María López bodo dirkali z dirkalnikom številka 7 GR010 HYBRID, Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima in Brendon Hartley pa bodo nastopali z dirkalnikom številka 8. Vloga testnega in rezervnega voznika bo še naprej pripadala Nycku de Vriesu. 

Ekipa se že intenzivno pripravlja na novo sezono. Na dveh trodnevnih testih se privajajo na novi dirkalnik, poleg tega pa tudi na nova pravila, ki bodo od dirkačev in ekip zahtevale precejšno spremembo dirkaške taktike in filozofije.

Da bi ustrezal novim pravilom, je dirkalnik GR010 HYBRID za 162 kg težji od svojega predhodnika TS050 HYBRID. Poleg tega ima 32 odstotkov manj moči. To pomeni, da bo za krog na dirkališču v Le Mansu potreboval približno 10 sekund več. Ob vsem tem so se povečale tudi njegove mere – je za 250 mm daljši, 100 mm širši in 100 mm višji. 

Prvič odkar sodeluje v vztrajnostni seriji WEC bo ekipa TOYOTA GAZOO Racing nastopala z dirkalnikom brez zadnjega generatorja. V skladu z novimi pravili je generator namreč dovoljen le na sprednjih kolesih. To zahteva tudi namestitev zaganjača in hidravličnih zadnjih zavor.

Dirkalnik GR010 HYBRID se ponaša z izjemno aerodinamiko, ki zagotavlja odlično učinkovitost in zmogljivost. Zunanja podoba je bila zasnovana s pomočjo programske opreme Computational Fluid Dynamics, poleg tega pa so dirkalnik izdatno preizkušali tudi v vetrovniku.  GR010 HYBRID je med drugim opremljen s prilagodljivimi zadnjimi krilci, ki aerodinamiko prilagajajo trenutnim razmeram.  

Sploh prvič bodo v najvišjem razredu vztrajnostne serije WEC organizatorji skušali uravnati zmogljivosti nastopajočih dirkalnikov. To pomeni, da bodo vsak dan lahko prilagodili njihovo težo in moč, s čimer želijo doseči čim večjo izenačenost med dirkalniki. To naj bi še dodatno povečalo razburljivost samega tekmovanja. 

Letos bo na sporedu šest dirk. Sezona se bo začela 19. marca z dirko 1000 milj Sebringa. 1. maja bo na sporedu dirka 6 ur Spa-Francorchampsa. Dirka za 24 ur Le Mansa, ki velja za vrhunec sezone, bo na vrsti 12. in 13. junija. Prvič po letu 1992 se bodo dirkači pomerili tudi v Monzi (18. julij). 26. septembra bo karavana odpotovala na Japonsko. Sezona se bo končala 20. novembra z dirko za 6 ur Bahraina.

Hisatake Murata, predsednik ekipe: “Nov dirkalni razred Le Mans je tudi za nas vznemirljiv izziv. Dirkalnik GR0010 HYBRID je tudi za nas začetek neke nove dobe. V času razreda LMP1, v katerem smo nastopali od leta 2012, smo neumorno razvijali in posodabljali dirkalnik TS050 HYBRID, s katerim smo postavili številne nove standarde. Tehnologija, s katero je bil opremljen ta dirkalnik, bo kmalu na voljo našim kupcem. A sedaj se začenja druga faza. Dirkalnik GR010 HYBRID je opremljen s prefinjenim pogonskim sklopom in številnimi novimi tehnologijami. Hkrati pa predstavlja tudi napoved izboljšav, ki jih bodo v prihodnosti deležni naši serijskih avtomobili. Nenazadnje je snovanje vedno boljših avtomobilov tudi eden izmed glavnih razlogov našega sodelovanja v vztrajnostni seriji WEC.”  

Rob Leupen, direktor ekipe: “Ekipi v Nemčiji in na Japonskem sta opravili izjemno delo. Nova kategorija je začetek povsem novega pristopa. Uigrane zmogljivosti nastopajočih dirkalnikov predstavljajo pomembno in zanimivo novost. Za nas je to izjemen izziv. V devetih letih nastopanja na vztrajnostni seriji WEC smo se ogromno naučili, hkrati pa smo znali ohranjati motivacijo in ambicije. In v tem duhu smo se lotili tudi novega projekta, zato se izjemno veselimo prve dirke sezone v Sebringu. Komaj čakamo, da svojim navijačem končno pokažemo, kaj zmore naš novi dirkalnik.”

Pascal Vasselon, tehnični direktor: “Nova pravila omogočajo predstavitev številnih novih tehnologij, poleg tega pa napovedujejo atraktiven spektakel. Zaradi novih pravil smo izdelali povsem nov dirkalnik, ki zahteva povsem drugačno filozofijo. Zasnovali smo povsem nov hibridni pogonski sklop z zaganjač in hidravličnimi zadnjimi zavorami. Glede na pravila, bo imel dirkalnik eno samo različico karoserije za vsa dirkališča. Zato je avtomobil nekoliko višji in širši. Do začetka sezone nas čaka še kar nekaj napornih tednov, v katerih bomo opravili številne teste, potem pa bomo videli, kaj dirkalnik zmore na dirki.” 

  

John Litjens, vodja projekta šasije: “Novi dirkalnik se od svojega predhodnika najbolj razlikuje po aerodinamiki. Sedaj imamo pri snovanju nekoliko več svobode, kar se seveda odraža tudi v zasnovi dirkalnika. V smislu pogonskega sklopa zagotovo največjo novost predstavlja sprednji generator. Skratka GR0101 HYBRID se precej razlikuje od TS050 HYBRID. Razlike so opazne na prvi pogled, poleg tega pa je drugačen tudi zvok motorja.”  

 

PR:

Toyota Adria d.o.o.
Brnčičeva 51, SI-1231 Ljubljana

20. 1. 2021

Avtor

Administrator