Tehnologija

Google s skladom v vrednosti 2 milijona evrov za spodbujanje digitalne vključenosti

Google je danes predstavil Google.org Impact Challenge za države Srednje in Vzhodne Evrope – odprt poziv za podporo organizacijam, ki si prizadevajo premostiti digitalni razkorak in spodbujati gospodarsko rast. Google bo izbranim organizacijam iz Slovenije in drugih desetih držav v regiji podelil 2 milijona evrov nepovratnih sredstev za podporo dobrodelnim projektom.

 

Med pandemijo je tehnologija še pomembnejša za skupnosti in gospodarstvo – od pomoči ljudem pri iskanju natančnih zdravstvenih informacij in naročanja živil prek spleta do iskanja novih načinov za učenje in ohranjanja povezanosti z najbližjimi. Potreba po ustvarjanju dostopne digitalne prihodnosti je tako ključna, tudi pri samem okrevanju gospodarstva.

 

Lani se je Google zavezal, da bo pri digitalizaciji, rasti in iskanju novih poslovnih poti pomagal 10 milijonom ljudi in podjetij po Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Samo v Srednji in Vzhodni Evropi je v letu 2020 pomagal več kot 250.000 ljudem, med njimi tudi 5.000 Slovencem, razvijati digitalne veščine ali preiti na digitalno usmerjeno kariero.

 

Google išče dobrodelne projekte za obnavljanje gospodarstva, ki imajo v samem jedru socialno vključenost. Vse organizacije, tako neprofitne kot tudi profitne, in akademske ustanove v Sloveniji lahko oddajo prijavo do 1. marca 2021 na g.co/ceechallenge. Prijavljeni projekti morajo nujno biti dobrodelni, lahko pa so veliki ali mali in na kateri koli stopnji izpeljave. Prijavijo se lahko organizacije iz Bolgarije, Češke, Estonije, Hrvaške, Latvije, Litve, Madžarske, Poljske, Romunije, Slovaške in Slovenije.

 

»Veseli me, da bomo lahko zmanjšali vrzel v digitalnih veščinah, ki se je med pandemijo še dodatna povečala. Enake možnosti na trgih dela za vse so bistvenega pomena za družbo kot celoto. To je tudi razlog, da že od leta 2016 v Sloveniji podpiramo digitalno izobraževanje. Google.org Impact Challenge je še en pomemben korak pri okrepitvi razvoja teh pomembnih veščin pri prikrajšanih skupinah,« je dejal Joško Mrndže, direktor družbe Google za regijo Adriatic.

 

Google je zavezan k podpori projektom, ki izboljšujejo digitalno izobraževanje in gospodarske priložnosti, zato je v zadnjem letu namenil 1.5 milijona evrov nepovratnih sredstev organizacijam v regiji, od tega tudi več kot 150.000 evrov nepovratnih sredstev v Sloveniji.

 

Projekte, bi bodo pridobili financiranje, bo Google izbral s pomočjo INCO Group organizacije in skupine izbranih strokovnjakov, ki vključujejo akademike, vodje in aktiviste civilne družbe iz celotne regije.

 

Za več informacij o Google.org Impact Challenge in prijavo projekta obiščite g.co/ceechallenge.

 

PR:
Grayling

21. 1. 2021

Avtor

Administrator