Tehnologija

Philips TV predstavlja nove modele televizorjev za leto 2021

Foto: Philips

 

Televizorji nove generacije s popolnimi rešitvami za vsakogar

 

Amsterdam, 27. januar 2021 – Philips TV predstavlja nove modele televizorjev za leto 2021. Ti sledijo najnovejšim trendom in ponujajo popolne rešitve za vsakršno namestitev. Ne glede na to, ali iščete velik družinski televizor za svojo dnevno sobo, manjšega za gledanje v kuhinji ali elegantnega z minimalistično obliko za v spalnico, ima Philips TV rešitev za vsakogar. To je zagotovo odlična novica, saj so nedavne raziskave* pokazale, da si vsako gospodinjstvo v povprečju lasti dva televizorja. Hkrati je gledanje televizije še vedno ena naših najljubših dejavnosti. Pred televizorjem namreč v povprečju preživimo 207 minut (3,5 ure) na dan. Novi modeli televizorjev so na voljo v različnih velikostih in z različnimi funkcijami, da lahko zadovoljijo vse potrebe uporabnikov. Njihove skupne lastnosti so vrhunska slika in zvok, izjemen evropski dizajn, osvetlitev Ambilight in najnovejši operacijski sistem Android TV 10, ki zagotavlja nepozabno izkušnjo gledanja. 

 

Serija Philips OLED 806

Vrhunski in vsestranski televizor za vsakogar 

 

V raziskavi o vedenju gledalcev televizije je več kot polovica anketirancev povedala, da imajo televizor v dnevni sobi nameščen na najbolj vidnem mestu. Prav tako je v vseh državah, kjer je bila anketa izvedena, najbolj priljubljen prostor za televizor prav dnevna soba (82,2 %). Večina jih ima še vsaj en televizor in ta je običajno nameščen v spalnici ali kuhinji. 

Iščete vrhunski in vsestranski televizor, ki je na voljo v različnih velikostih in ga lahko namestite kamor koli želite? Serija OLED 805 je bila v letu 2020 prva izbira uporabnikov. Z dodanimi tehnološkimi izboljšavami pa verjamemo da bo tudi nova serija OLED 806 zagotovo najboljša izbira v letu 2021. 

 

Izboljšave vključujejo novosti v obdelavi slike z umetno inteligenco (5. generacija procesorja P5), ki povzdigne kakovost slike na povsem novo raven. Vključena je tudi doslej najnaprednejša rešitev preprečevanja pojava vtisnjene slike, kar zagotavlja boljšo zaščito vgrajenega izredno tankega zaslona. Serija OLED 806 je na voljo v različnih velikostih, po novem tudi v velikosti zaslona 77” (195 cm).

 

Televizor ohranja minimalistični dizajn z vrhunskim kovinskim videzom, kar daje vtis, da televizor lebdi nad podlago. Skupaj z neverjetno kakovostjo slike in zvoka se boste s štiristransko osvetlitvijo Ambilight potopili v svet vaših najljubših TV-oddaj in filmov. Vaši izkušnji pa bo prestižno noto dodal tudi daljinski upravljalnik, katerega zadnji del in stranice so obdani z odgovorno pridobljenim usnjem škotskega proizvajalca Muirhead. 

 

Serija Philips OLED 806 prihaja v diagonalah 48” (121 cm), 55(139 cm), 65(164 cm) in 77(195 cm). Na voljo bo spomladi 2021.

 

Seriji Philips Premium Mini-LED 9636 in Premium Mini-LED 9506

Nova tehnologija zaslonov Mini-LED za kinematografsko izkušnjo

 

Pri gledanju televizije je nadvse pomembna dobra uporabniška izkušnja. 35 % uporabnikov to izkušnjo izboljša s prilagoditvijo svetlobe v prostoru (npr. zastiranjem zaves), le nekaj manj uporabnikov (32 %) pa to dosega s prigrizki in pijačo. Kaj pa, če vam k doseganju boljše uporabniške izkušnje lahko pomaga kar televizor? Zadnji mejnik v izboljšavah zagotovo predstavlja tehnologija zaslonov Mini-LED, ki boljšo kakovost slike dosega z večjim med-barvnim kontrastom ter temnejšimi odtenki črne barve. Philipsovi seriji 9636 in 9506 sta prvi z vgrajenimi zasloni Mini-LED – za neverjetno izkušnjo gledanja bosta na voljo v večjih velikostih, to je v 65” (164 cm) in 75” (195 cm). Zdaj boste kino imeli kar doma!

 

Poleg tehnologije Mini-LED imata obe seriji 9636 in 9506 vgrajen nov procesor z umetno inteligenco (5. generacija procesorja P5 AI), tako kot pri seriji OLED 806, kar zagotavlja še bolj brezhibno kakovost slike. Zagotovo vas bo navdušil tudi zvok, serija 9506 ima namreč vgrajen vrhunski 50 W 2.1-kanalni avdio sistem. Serija 9636 pa s sistemom zvočnikov Bowers & Wilkins poskrbi za še boljšo, naravnost avdiofilsko kakovost zvoka. V tem se tudi najbolj razlikuje od serije 9506. 

 

Televizorji znamke Philips vedno navdušijo z visokokakovostnim evropskim dizajnom. Obe seriji sta izjemno tanki z minimalistično kovinsko zasnovo, vključno s 4-stranskim sistemom svetlobnega sija Ambilight. Modelu 9636 doda dizajnerski pridih vrhunski sistem zvočnikov Bowers & Wilkins, ki je narejen iz naravnih materialov, prekrit pa je z akustično prepustno tkanino proizvajalca Kvadrat in kovinsko mrežico z mikro luknjicami.

 

Seriji 9636 in 9506 bosta na voljo od poletja 2021 v diagonalah 65” (164 cm) in 75” (190 cm)

 

Seriji Philips Premium 100Hz DLED TV 9206 in Philips Performance DLED TV 8506

Odlična vrednost za vaš denar

 

Kakovost po dostopni ceni je pri nakupu novega televizorja najpomembnejši faktor. Kar 82,8 % anketirancev lepo izdelan televizor enači z dobro kakovostjo, odločilnega pomena pri nakupu pa je ravno cena. Iščete cenovno dostopen televizor z najnovejšimi funkcijami? Potem je serija Performance zadetek v polno! 

Novi Philipsovi seriji 9206 in 8506 odlično kakovost in dizajn zagotavljata po zelo konkurenčni ceni ter sta na voljo tako v manjših, kot tudi v večjih diagonalah, vse do 70” (177 cm) oz. 75” (190 cm). Spet nekaj novega za vsakogar!

 

Obe seriji odlikuje izjemno tanek, minimalističen dizajn, zmogljiv procesor, ki zagotavlja dobro kakovost slike ter odličen sistem zvočnikov. Obe sta združljivi s tehnologijami glasovnega upravljanja Google Assistant in Alexa. 

 

V čem se seriji razlikujeta med seboj? 

Prva razlika, ki jo boste opazili, je zagotovo njun videz (stojalo).

Obe seriji navdušujeta z osvetlitvijo Ambilight. Serija 8506 prihaja s 3-stranskim Ambilightom, medtem ko ima serija 9206 za še boljše doživetje med gledanjem 4-stranski Ambilight. Serija 9206 ima vgrajen tudi 100 Hz zaslon. 

Ne glede na to, kateri televizor boste izbrali, bo gledanje filmov odslej povsem drugačno!

 

Serija Philips Premium 100Hz DLED 9206 – na voljo v 2. kvartalu v velikostih diagonal 55” (139 cm) & 65” (164 cm)

 

Serija Philips Performance DLED 8506 – na voljo v 2. kvartalu v velikostih diagonal
43” (109 cm), 50” (127 cm), 58” (147 cm), 65” (164 cm), 70” (177 cm) in 75” (190cm).

 

*Raziskava o vedenju uporabnikov televizije, ki jo je za TP Vision opravila raziskovalna agencija PanelWizard. V raziskavo je bilo skupno vključenih 6.110 anketirancev iz šestih različnih držav (Nizozemska, Nemčija, Francija, Španija, Italija in Poljska). Bi radi izvedeli več? Na nas se lahko obrnete prek spodnjih kontaktnih povezav.

 

Spremljajte nas v družabnih medijih prek @TPVision na Twitterju, @philipstelevision na Instagramu ali @PhilipsTV na Facebooku.

Več o družbi TP Vision

Družba TP Vision Europe BV (v nadaljevanju TP Vision) je registrirana na Nizozemskem s sedežem v Amsterdamu. Družbo TP Vision si v celoti lasti družba TPV Technology Limited (v nadaljevanju TPV), ki je ena izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev monitorjev in televizorjev.

 

TP Vision je ključni člen na področju potrošniške elektronike v TV in avdio svetu. TP Vision se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in trženje televizorjev blagovne znamke Philips (Evropa, Rusija, Bližnji vzhod, Južna Amerika, Indija in izbrane države v azijsko-pacifiškem področju) in avdio izdelkov blagovne znamke Philips (globalno) pod licenco blagovne znamke Koninklijke Philips N.V. Vrhunsko blagovno znamko Philips združujemo z našim razvojem izdelkov in strokovnim znanjem o oblikovanju, operativno odličnostjo in industrijskim odtisom TPV. Verjamemo v ustvarjanje izdelkov, ki uporabnikom ponujajo vrhunsko avdio in vizualno izkušnjo.

 

PR:

SPEM Komunikacije, d.o.o.

Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor, SI

Tivolska 50, 1000 Ljubljana, SI

27. 1. 2021

Avtor

Administrator