Tehnologija

Samsung že 15 let zapored vodilni proizvajalec televizorjev

Ljubljana, 5. marec 2021 Zadnja raziskava podjetja Omdia je pokazala, da je Samsung že petnajsto leto zapored vodilni proizvajalec televizorjev. Po podatkih, ki so bili objavljeni 23. februarja, je  Samsung Electronics v četrtem četrtletju 2020 imel 31,8% svetovnega tržnega deleža na področju televizorjev.

 

Tržni delež družbe Samsung odraža zavezanost k vrhunskim izkušnjam gledanja televizije. Ravno tako je k tržnemu deležu pripomogel hitro rastoči portfelj QLED televizorjev, razvoj ultra velikih zaslonov in razširitev t.i. televizorjev za življenjski slog.

 

“Uporabniki vsak dan uporabljajo zaslone za zabavo, povezovanje z najbližjimi, delo, telovadbo od doma in še veliko več. Različni življenjski slogi in rutine se niso samo dodatno razvili, ampak so se tudi zbližali,” je povedal Jong-hee Han, izvršni podpredsednik poslovanja zaslonskih rešitev pri Samsung Electronics. “Žene nas zaupanje v našo vizijo in naprave; to je tisto, kar vodi k našemu prizadevanju za zagotavljanje vrhunskih inovacij in najboljših izkušenj zaslona, ki ustreza potrebam sodobnega uporabnika.”

 

Samsung si prizadeva, da bo z uvedbo in širitvijo portfeljev ter vključitvijo lastniških tehnologij ohranil vodilni položaj na trgu tudi v naslednjih letih. Samsung bo še naprej namenil investicije za raziskave in razvoj na strateških poslovnih področjih, da bi okrepil svoje jedro poslovanja in uporabnikom zagotovil nove tehnološke ponudbe.

 

Za več informacij obiščite https://news.samsung.com/global/

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.  

 

PR:
Grayling

5. 3. 2021

Avtor

Administrator