Gospodarstvo

Izzivi na področju lesne industrije – vabilo medijem na spletni dogodek / 22. 4. ob 13h

Spoštovani,

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skupaj s partnerji, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijoDirektorat za lesarstvo in SPIRIT Slovenija javna agencija, organizira spletni dogodek z naslovom Aktualni izzivi na področju lesne industrije, ki bo v četrtek, 22. aprila, ob 13. uri prek spletne platforme ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/89746418622?pwd=U285ZkZORjU4azQ4a3FmckpibE84dz09.

Gozdovi pokrivajo skoraj 60 odstotkov površine Slovenije, kar nas uvršča na tretje mesto najbolj gozdnatih držav v EU (za Finsko in Švedsko). Kljub temu, da predstavlja les naše veliko naravno bogastvo, pa imajo slovenski lesarji problem dobiti surovino. Kje so ključni problemi, kako se gospodari z državnimi gozdovi, kako povečati predelavo lesa, kakšna je slovenska industrijska strategija 2021-2030, kako zagotoviti cilje iz Evropskega zelenega dogovora?

 

Na ta in številna druga vprašanja bodo odgovorili govorci spletnega dogodka:

  • Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo,
  • Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije,
  • Danilo Anton Ranc, generalni direktor, Direktorat za lesarstvo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo,
  • dr. Tomaž Kostanjevec, direktor SPIRIT Slovenija, javne agencije/Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

Po zaključku prvega, uvodnega dela boste imeli novinarji možnost govorcem zastaviti vprašanja prek ZOOM-a.

 

Seveda pa ste vabljeni, da prisluhnete tudi drugemu, strokovnemu delu dogodka. Na njem bodo predstavniki OZS, MGRT in SPIRIT Slovenija predstavili aktualne razpise s poudarkom na malih in mikro podjetjih, interventne ukrepe za samozaposlene in delodajalce ter trajnostni poslovni modeli in obvladovanje tveganj.

PR:
OZS

19. 4. 2021

Avtor

Administrator