Družabno

24KITCHEN / KULINARIČNE DOGODIVŠČINE Z NIGELOM SLATERJEM

NA 24KITCHEN PRIHAJATA KULINARIČNO OBARVANI ODDAJI:
PREPROSTA KUHA Z NIGELOM SLATERJEM TER JED DNEVA Z NIGELOM SLATERJEM
Mesec maj nam bo s svojimi dobrotami popestril tudi Nigel Slater. Na program 24Kitchen prihajata dve kulinarično obarvani oddaji:
PREPROSTA KUHA Z NIGELOM SLATERJEM
Paradižnik in mocarela, govedina in hren, rabarbara in gorčica, teletina in feta … Kako to, da nekatere stvari enostavno gredo skupaj? V tej seriji Nigel Slater raziskuje običajne kombinacije med jedmi in okusi ter njihovo ozadje. S tem odkriva osnovna pravila, ki opogumijo gledalce, da pričnejo raziskovati in kombinirati okuse. Kuharski mojster eksperimentira s kombinacijami, kot so toplo in hladno, mehko in hrustljavo, kislo in sladko, hkrati pa spoznava ljudi, katerih strast je kombiniranje jedi.
Nigel se loti novih idej ter kombinacij, ki so zlahka dostopne, hkrati pa neverjetno okusne. Kuhar se nikoli ne neha učiti.
PREMIERA: 10. maj
NA SPOREDU: od ponedeljka do petka ob 18h
JED DNEVA Z NIGELOM SLATERJEM
Nigel Slater uporablja kulinarično kreativnost za ustvarjanje izjemnih jedi in nam pokaže, kako lahko najbolje uporabimo sestavine iz hladilnika, zamrzovalnika ali shrambe. Zavržemo precej preveč hrane in Nigel nam pokaže, kako lahko z nekaj domišljije uporabimo še zadnje ostanke za ustvarjanje zdravih, a tudi enostavno pripravljenih jedi.
Nigel kuha za vsak dan v tednu. Je privrženec majhnih lokalnih trgovin in v vsaki epizodi obišče drugo. Od prodajalcev dobi najboljše nasvete glede sestavin, ki jih prodajajo, v zameno za to pa jih Nigel obišče na domu in skuha jedi s sestavinami, ki jih imajo doma, kar kaže na izjemno sposobnost improviziranja.
PREMIERA: 14. maj
NA SPOREDU: od ponedeljka do petka ob 18h
Copyright: © BBC 2011
PR: Agencija AVI
3. 5. 2021

Avtor

Administrator