Šport

Diagonala335 letos že petič

Diagonala335 je nastala leta 2017 kot entuziastična ideja dolgoletnega kolesarja Simona Eržena. Iz  tega pa se je razvila v odmeven dobrodelni kolesarski projekt. Ne samo med rekreativnimi kolesarji, ampak tudi med prijatelji športa. 

Istoimenski dogodek Diagonala335, ki letos poteka že peto leto in se bo odvil 19. junija 2021, je tako  postal edinstveni rekreativni kolesarski dogodek. Udeleženci Diagonale335 v edem dnevu s kolesom  prevozijo Slovenijo po njeni diagonali, in sicer s štartom v vasi Trdkova (tromeja Slovenije, Avstrije in  Madžarske) in s ciljem v Portorožu. 

Diagonala335 nikoli ni bila in ne bo tekmovanje za najboljša mesta ali čas. Ni rezervirana samo za  profesionalne športnike in nima nagradnih skladov. Je dogodek, ki je namenjen ljubiteljem  kolesarjenja in rekreativcem vseh generacij. 

Udeležba iz leta v leto strmo raste, kar potrjuje, da ravnamo družbeno odgovorno, saj pod sloganom  “Zmigajmo Slovenijo!” spodbujamo ljudi h gibanju. Z zgledom in ne zgolj z besedami! Dajemo  pobudo, ki vrača skupnosti v obliki aktivne promocije zdravega načina življenja skozi šport. S  sloganom ozaveščamo, spodbujamo gibanje ter motiviramo, da v dani situaciji postanemo najboljša  različica sebe. 

Že od prvega dne je ključni sestavni del projekta Diagonala335 tudi dobrodelnost. Vsa leta zbiramo  sredstva v podporo mladim, nadarjenim športnikom iz socialno šibkih okolij. Od letos to počnemo v  sklopu projekta Botrstvo v športu, ki ga vodita Fundacija za športnike iz socialno šibkih okolij pod  okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez ter Zveza prijateljev mladine  Ljubljana Moste-Polje. 

–> Več o Diagonali na d335.si 

S podporo pogumno naprej

V trenutno nepredvidljivem času si želimo, da bo Diagonala335 v letu 2021 uspela kot vsakič doslej.  Okrepili smo skrbno izbran tim in dočakali smo dva (za nas) zelo pomembna mejnika! 

Izjemno veseli smo, da smo šele dober mesec dni po odprtju prijav na letošnji dogodek beležili že 166  udeležencev! To nas opogumlja. Ne samo organizatorje, ampak skupnost! Udeležence, podpornike in  prijatelje Diagonale335. Letos še posebej potrebujemo gibanje na svežem zraku. 

Hvaležni in ponosni smo, da letošnja Diagonala335 poteka pod častnim pokroviteljstvom  predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. S to gesto je predsednik javno podprl naša  prizadevanja, poslanstvo in vizijo! To je za nas izjemna potrditev in podpora uspehom, ki jih bomo še  dosegali. 

Verjamemo, da bo tudi letošnja Diagonala335 nepozabno doživetje! 

 

PR:

Društvo za prebujanje zavesti SIMA

Arnolda Tovornika 17

SI-2000 Maribor, Slovenia

3. 5. 2021

Avtor

Administrator