Kultura

Pomladni paviljon 2021 na Kongresnem trgu v Ljubljani

Paviljon – foto Anže Krže

Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Akademijo za glasbo Univerze v Ljubljani oživlja paviljon na Kongresnem trgu

Mesec maj bo v Ljubljani zacvetel tudi ob zvokih različnih glasbenih skupin študentov Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Žal vse preveč osamljeni paviljon na Kongresnem trgu v Ljubljani bo 3 zaporedne petke in sobote ob lepem vremenu v poznih popoldanskih urah (ob 17.00) zazvenel v različnih glasbenih stilih od klasične glasbe do jazza, na instrumentih in z vokalom. Koncerti so namenjeni mimoidočim, da za trenutek postanejo in zadihajo v kulturnem utripu odprtega prostora, tako manjkajočem v času epidemije. Seveda z upoštevanjem vseh predpisanih in svetovanih ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19. Koncerti bodo seveda le v primeru lepega vremena.

Prvi koncert bo v petek, 14. maja, nastopil pa bo Duo dva – baritonist Marko Erzar in kitarist Tilen Lancner. V soboto, 15. maja pa bodo nastopili Trio Sonoramente (Arijan Mačak – saksofon, Jelena Pejić – violina in Ivan Kukurić – klavinova) in duo Rebeka Pregelj – sopran ter Tilen Lancner – kitara.

Podroben program nastopajočih lahko najdete na spletnih straneh Mestne občine Ljubljana in Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

PR: Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani

14. 5. 2021

Avtor

Administrator