Splošno, Zdravstvo

Zaključujemo projekt »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) – Zdravo in aktivno v prihodnost!«.

Stopite korak NAPREJ v zdravo in aktivno prihodnost!

Stopite korak NAPREJ v zdravo in aktivno prihodnost!

Ambiciozno zastavljene cilje projekta, ki se je začel leta 2018, smo v času epidemije dopolnjevali in vsebinsko prilagajali, predvsem tudi zato, ker je bila epidemija neposreden in izjemno zahteven poseg v psihosocialno okolje praktično vseh zaposlenih in preizkus sposobnosti upravljanja s situacijo, ki je bila že pred izbruhom krize zahtevna. Podatki različnih raziskav so namreč opozarjali, da delež tistih, ki zaradi obremenitev na delovnih mestih in slabih odnosov s sodelavci in sodelavkami pogosto doživljajo stres in imajo hujše težave z njegovim obvladovanjem, nenehno narašča in je vzrok za mnoge dolgotrajne bolniške odsotnosti, prezgodnje upokojitve, kronične bolezni, predvsem pa za težje delo mnogih zaposlenih.

Projekt zaključujemo s strokovno konference, na kateri bomo predstavili rezultate projekta s poudarkom na izsledkih nacionalne raziskave ugotavljanja potreb delodajalcev na področju ohranjanja in krepitve duševnega zdravja zaposlenih, pa tudi nekaj primerov dobrih praks podjetij.

V času poteka zaključne strokovne konference, ki bo potekala po kombiniranem sistemu (neposredna vključitev preko zooma + prisotni v studiu Hotela Habakuk + posnetki), bomo z veseljem odgovorili tudi na konkretna vprašanja medijev.

VABIMO VAS, DA SE NAM PRIDRUŽITE V SREDO, 9. JUNIJA 2021,

OB 10. URI V STUDIU HOTELA HABAKUK, Pohorska ulica 59, Maribor.

Fundacije za izboljšanje – Štajerska gospodarska zaposlitvenih možnosti zbornica

Prizma, ustanova – mag. Aleksandra Podgornik

Dušanka Lužar Šajt – direktorica

PR DialogCo

2. 6. 2021

Avtor

Uredništvo