Družabno

Dobrodelna Diagonala335 letos že petič

Foto: Borut Birsa

V trenutno nepredvidljivem času si želimo, da bo Diagonala335 v letu 2021 uspela kot vsakič doslej. Okrepili smo skrbno izbran tim in dočakali smo za nas zelo pomembne mejnike!

Pričakujemo več kot 200 udeležencev!

Udeležba iz leta v leto strmo raste, kar potrjuje, da ravnamo družbeno odgovorno, saj pod sloganom “Zmigajmo Slovenijo!” spodbujamo ljudi h gibanju. Spodbujamo, da v dani situaciji postanemo najboljša različica sebe. Letos pričakujemo več kot 200 kolesarjev, ki bodo prevozili celotno traso s štartom v vasi Trdkova (tromeja Slovenije, Avstrije in Madžarske) in s ciljem v Portorožu. Lahko pa si izberejo svojo »traso po meri«. To pomeni, da se lahko priključijo Diagonal’ci, 133 kilometrski trasi s startom v Ljubljani in ciljem v Portorožu, ali pa se karavani priključijo kjerkoli ob poti, v razdalji, ki jo zmorejo. Prijave so odprte do 9. junija in so dostopne na spletni povezavi d335.si/21

Častni ambasador Diagonale335 je Jakov Fak!

V sklopu obeleževanja 5. obletnice smo skrbno izbrali tri ambasadorje in enega častnega ambasadorja Diagonale335. Biatlonec Jakov Fak se je tako še enkrat več v zgodovino vpisal kot športnik, ki s svojim imenom in zgledom stoji za zaupanja vrednimi projekti. K sodelovanju pa smo povabili še tri srčne in strastne športnike: Andrejo Gulič, Roka Potočnika in Tino Žarki.

Tradicijo projekta smo ovekovečili s himno!

Udeleženci prejšnjih let že vedo, da vzdušje po celotni poti skrbi tudi harmonikar Rok Furman. Letos bo meh raztegnil tudi za himno projekta! Podobno kot sam projekt, je tudi himna nastajala entuziastično in srčno. Člani ekipe Diagonale335 smo pesem odpeli pod taktirko Slavca L. Kovačiča in posneli pod vodstvom producenta Jureta Receka.

Častni pokrovitelj Diagonale33 2021 je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor!

Hvaležni in ponosni smo, da letošnja Diagonala335 poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. S to gesto je predsednik javno podprl naša prizadevanja, poslanstvo in vizijo! To je za nas izjemna potrditev in podpora uspehom, ki jih bomo še dosegali.

Diagonala335 je dobrodelni projekt

Že od prvega dne je ključni sestavni del projekta Diagonala335 dobrodelnost. Vsa leta zbiramo sredstva v podporo mladim, nadarjenim športnikom iz socialno šibkih okolij. Od letos to počnemo v sklopu projekta Botrstvo v športu, ki ga vodita Fundacija za športnike pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez ter Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Diagonala335 nikoli ni bila in ne bo tekmovanje

Diagonala335 ni maraton, ni dirka, ampak je kolesarki podvig. Prav tako ni rezervirana samo za profesionalne športnike, ampak je dogodek, ki je namenjen ljubiteljem športa, strastnim kolesarjem in rekreativcem vseh generacij. Dajemo pobudo, ki vrača skupnosti v obliki aktivne promocije zdravega načina življenja skozi šport. Edina zmaga, ki jo tukaj lahko dosežemo, je osebno zadovoljstvo, da smo naredili veliko dobrega zase, za skupnost in za mlade športnike.

Zmigajmo Slovenijo!

Projekt Diagonala335 je nastal leta 2017 kot entuziastična ideja dolgoletnega kolesarja Simona Eržena. Iz tega se je razvila v odmeven dobrodelni kolesarski projekt. Ne samo med rekreativnimi kolesarji, ampak tudi med prijatelji športa. Istoimenski dogodek Diagonala335, ki letos poteka že peto leto in se bo odvil 19. junija 2021, je tako postal edinstveni rekreativni kolesarski dogodek.

PR: Diagonala335

8. 6. 2021

Avtor

Administrator