Kultura

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

  1. Mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO21
  2. junij—1. julij 2021

 

Sreda, 16. junija 2021, ob 10. uri, v parku pri Gallus baru (Bevkov trg 4),

v primeru slabega vremena bo konferenca v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica. 

  1. Mednarodno srečanje saksofonistov v Sloveniji – SAXGO21, ki je hkrati tudi festival z najdaljšo tradicijo v mestu, bo Novo Gorico in njeno bližnjo okolico med 25. junijem in 1. julijem ponovno obarval z zvoki saksofona. V sredo, 16. junija 2021, ob 10. uri, vas zato vabimo na novinarsko konferenco, ki jo bomo izpeljali v senci dreves parka ob Gallus baru (Bevkov trg 4). V primeru slabega vremena bomo konferenco izpeljali v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.

Na konferenci vam bomo predstavili letošnji festivalski program in vsebino Poletne šole saksofona. Delavnico klasičnega saksofona bodo letos vodili Matjaž Drevenšek, Miha Rogina in Jan Gričar, delavnico jazz saksofona bosta vodila Daniele D’Agaro (I) in Boštjan Simon, češnjo na Poletni šoli saksofona SAXGO21 pa bo dodal ameriški saksofonist in skladatelj Steve Lehman (ZDA) s spletnim mojstrskim tečajem kompozicije in improvizacije s prenosom v živo.

Na sedemdnevnem festivalu bodo nastopili italijansko-ameriška zasedba Hobby Horse, saksofonist Rastko Obradović in pianist Bojan Z, saksofonist Jan Gričar in pianistka Neža Koželj, saksofonsko – klavirski Duo Kalypso in Cene Resnik Free Stellar Trio feat. Daniele D’Agaro. Predzadnji festivalski dan prinaša kar dva koncerta: pod taktirko dirigenta Nenada Firšta bo najprej nastopil Celjski godalni orkester s solisti, kot drugi pa bo na vrsti jam-session s Triom Leona Firšta. Festival, ki ga finančno podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Nova Gorica, bomo sklenili z zaključnim koncertom udeležencev in mentorjev letošnje Poletne šole saksofona.

Na konferenci bodo poleg Pavle Jarc, direktorice Kulturnega doma Nova Gorica, prisotni tudi Boštjan Simon, umetniški vodja za jazz saksofon, Jan Gričar, umetniški vodja za klasični saksofon, in Sandi Vrabec, ravnatelj Glasbene šole Nova Gorica. Vabljeni!

Partner srečanja: 

Glasbena šola Nova Gorica

Festival omogočajo: 

Mestna občina Nova Gorica, Ministrstvo za kulturo RS, HiT ter Radio Robin in Radio Koper

PR: KDNG

10. 6. 2021

Avtor

Administrator