Šport

»Naj olimpijski ogenj živi, naše sodelovanje pa ga še krepi.« –  PIVOVARNA LAŠKO UNION OSTAJA DEL OLIMPIJSKE DRUŽINE 

Foto: Aleš Fevžer

Danes je v Laškem v Pivovarni Laško potekal podpis in podaljšanje sponzorske pogodbe med Pivovarno Laško  Union in Olimpijskim komitejem Slovenije za obdobje 2021-2024. Gre za podaljšanje dosedanjega dolgoletnega  neprekinjenega partnerstva, ki ga sestavlja vrsta skupnih družbeno-odgovornih prizadevanj na različnih področij, tudi izven športa. Podpisu pogodbe je sledil prižig Slovenske bakle, ki so jo športniki v nadaljevanju  ponesli skozi Laško.  

Pivovarna Laško Union je edini sponzor, ki s svojo blagovno znamko Pivovarna Laško brez prekinitve sodeluje z  Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) že vse od leta 1992. Gre za trajno in tesno prepleteno zgodbo o partnerstvu, v  katerem se oba partnerja povezujeta in pišeta skupne zgodbe ne samo na športnem področju, ampak tudi širše. OKS  je tako podpisnik Zaveze za odgovorno pitje, katere iniciator je bila Pivovarna Laško Union v letu 2019 in s katero skupaj  ozaveščata o odgovornem pitju ter podpirata prizadevanja za varnost in zdravje. Poleg tega OKS sodeluje v projektu  Pivovarne Laško »Gremo v hribe«, skozi katerega spodbujata zdrav življenjski slog. Povezujeta se tudi pri izvedbi  podpornih družbeno-odgovornih aktivnosti, ki so pomembne za lokalno okolje, npr. pomoč športnikov pri delu na  hmeljnih poljih v lanskem letu. 

Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške  Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi  jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma. 

Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union, ki je po prižigu bakle prvi ponesel baklo na pot po Laškem, je  poudaril: »V čast mi je, da sem lahko danes uradno podaljšanje sodelovanja z olimpijsko družino oplemenitil še s  simbolom povezovanja in jeklene volje kot prvi nosilec bakle na njenem obisku v Laškem. V Pivovarni Laško Union  podpiramo cilj olimpijskega gibanja vzgajati mladino skozi šport in tako pomagati graditi miren in boljši svet. Verjamem,  da so najboljša partnerstva tista, v katerih zmagujemo vsi. Zato me posebej veseli, da danes po skoraj 30 letih od 

začetka naše skupne zgodbe razvijamo skupne projekte in smo bolj kot kadarkoli doslej vpeti v slovenski šport na  najvišjem nivoju. Naj olimpijski ogenj živi, naše sodelovanje pa ga še krepi.« 

Bogdan Gabrovec, predsednik OKS-ZŠZ, je ob današnjem dogodku izpostavil: “Lepo je biti predsednik krovne športne  organizacije v Sloveniji kadar se podpisuje nova sponzorska pogodba ali pa se le ta podaljšuje. Pivovarna Laško je bila  ena prvih, ki je sklenila sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije, in sicer davnega leta 1992. Naše sodelovanje  pa je širše od podpore olimpijski reprezentanci in tudi širše od športa. S Pivovarno Laško Union smo podpisali zavezo  za odgovorno pitje. Sodelujemo tudi v projektu Gremo v hribe, ki poziva ljudi, da so aktivni v svojem prostem času. 

Zahvaljujemo se odgovornim v Pivovarni Laško Union, da so ponovno pripoznali vrednote olimpizma in da še naprej  ostajajo člani velike olimpijske družine.” 

PR: OKS

15. 6. 2021

Avtor

Administrator