Tehnologija

TP Vision, Abbey Road Studios in Universal Music UK združili moči pri edinstvenem projektu ustvarjanja vsebin, ki bodo predstavljene na Philipsovih televizorjih OLED+

V okviru projekta bo izjemne vsebine predstavil Sheku Kanneh-Mason

 

Amsterdam, 16. junij., 2021 – družba TP Vision, ki ima v lasti licenco za oblikovanje, trženje in prodajo televizorjev blagovne znamke Philips je sporočila, da s studiji Abbey Road in s kreativno agencijo/produkcijsko hišo Globe (del družbe Universal Music UK) sodeluje pri edinstvenem projektu, v sklopu katerega bodo skupaj predstavili edinstvene vsebine, deloma posnete v studiu ter deloma v živo. Pod vsebine se bo podpisal svetovno priznan glasbeni umetnik Sheku Kanneh-Mason.

 

Projekt je zasnovan tako, da uporabnikom predstavi izjemne lastnosti Philipsovih televizorjev in avdio sistemov Bowers & Wilkins, na načine, kot se dejansko uporabljajo v studijih Abbey Road. Izjemne vsebine, posnete v studiu Mercury Studios založbe Universal Music, na trenutni in naslednji generaciji Philipsovih televizorjev OLED+ zagotavljajo vrhunsko kakovost v reprodukciji odličnega zvoka in slike. Prihajajoča generacija televizorjev OLED+ bo na voljo od avgusta dalje.

 

Kategorija Philipsovih televizorjev OLED+, ki je nastala pod okriljem družbe TP Vision, uporabnikom zagotavljajo najboljšo kakovost slike in zvoka doslej. To kategorijo televizorjev odlikujejo tehnološko najnaprednejši zasloni OLED, Philipsova nagrajena tehnologija procesiranja slike s procesorjem P5, funkcija osvetljevanja ozadja Ambilight ter posebej prilagojen sistem zvočnikov legendarne znamke Bowers & Wilkins.

 

Sodelovanje omenjenih družb se je že večkrat izkazalo za izredno uspešno. TP Vision je s svojo paleto vrhunskih televizorjev znamke Philips uradni partner studijev Abbey Road, kjer televizorje uporabljajo kot referenčne zaslone. Družba Bowers & Wilkins pa kot uradni partner studijev Abbey Road nastopa s svojimi zvočniki in slušalkami. Njihove ikonične zvočnike serije 800 namreč že več kot 40 let uporabljajo kot glavne referenčne studijske avdio monitorje.

 

Svetovno znani britanski violončelist Sheku Kanneh-Mason (MBE) si je mednarodno priznanje prislužil s prestižno nagrado Young Musician korporacije BBC. Pri svojih 21-ih letih je nase opozoril s kar dvema albumoma, ki sta se uvrstila na lestvico najboljših 20. Prav tako se je kot edini umetnik dvakrat predstavil na podelitvi nagrad Britanske akademije za filmsko in televizijsko umetnost (BAFTA). Sheku je v studijih Abbey Road izredno cenjen, saj je v njih posnel album z naslovom Elgar, s katerim se je v zgodovino vpisal kot prvi violončelist, ki se mu je uspelo uvrstiti na lestvico najboljših 10. Album Carnival pa je posnel skupaj s svojim bratom in sestrami.

Eden najboljših izvajalcev klasične glasbe bo tako svoje dosežke ter dosežke vseh partnerskih družb, na edinstven način predstavil na vrhunskih Philipsovih televizorjih OLED+.

 

Vodja oddelka za trženje pri TP Vision Europe, Martijn Smelt, je nov projekt komentiral z besedami: »Partnerstvo z družbo Bowers & Wilkins, s katero sodelujemo pri razvoju televizorjev OLED+, je kakovost naših izdelkov povzdignilo v najvišji kakovostni razred. Sodelovanje s studiji Abbey Road pa je odličnost same reprodukcije uspelo dvigniti na še višjo raven. Veseli nas, da bomo lahko javnosti, skupaj z izjemnim umetnikom, svoje dosežke in rezultate v izboljšanju reprodukcije slike in zvoka predstavili na zelo poseben način

 

V imenu generalnega direktorja studijev Abbey Road je Jeremy Huffelmann povedal: »Studiji Abbey Road predstavljajo pomembno stičišče odličnosti slike in zvoka, bili smo priča nekaterim največjim filmskim dosežkom sodobne kinematografije. V sodelovanju z družbama TP Vision in Bowers & Wilkins z navdušenjem predstavljamo, kako odličnost v doseganju kakovosti slike in zvoka najbolje združiti z edinstveno izkušnjo gledanja. Skupaj smo izkušnjo doživljanja vsebin ponesli na najvišji nivo doslej.«

 

Sheku Kanneh-Mason je dodal: »Res sem vesel, da sem bil povabljen k sodelovanju v tem projektu, tudi zato, ker sem v studijih Abbey Road že snemal. Zgodovina studijev in njihov ikonični sloves navdušita prav vse. Ves posneti material je v najvišji mogoči tehnološki kakovosti. Vedno rad raziskujem načine, kako poslušalcem klasično glasbo približati na povsem drugačen način. S tem sodelovanjem lahko dosežem prav to, obenem pa odličnost zvoka povežem z najboljšo sliko.« 

Philips

Rezultati projekta bodo uradno predstavljeni med predstavitvijo izdelkov iz kategorij Philips TV & Avdio, za obdobje jesen-zima, konec avgusta.

PR: TP Vision

Več o družbi TP Vision

Družba TP Vision Europe BV (v nadaljevanju TP Vision) je registrirana na Nizozemskem s sedežem v Amsterdamu. TP Vision si v celoti lasti družba TPV Technology Limited (v nadaljevanju TPV), ki je ena izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev monitorjev in televizorjev.

TP Vision je ključni člen na področju potrošniške elektronike v TV in avdio svetu. TP Vision se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in trženje televizorjev blagovne znamke Philips (Evropa, Rusija, Bližnji vzhod, Južna Amerika, Indija in izbrane države v azijsko-pacifiškem področju) in avdio izdelkov blagovne znamke Philips (globalno) pod licenco blagovne znamke Koninklijke Philips N.V. Vrhunsko blagovno znamko Philips združujemo z našim razvojem izdelkov in strokovnim znanjem o oblikovanju, operativno odličnostjo in industrijskim odtisom TPV. Verjamemo v ustvarjanje izdelkov, ki uporabnikom ponujajo vrhunsko avdio in vizualno izkušnjo. 

O agenciji Globe 

Globe je kreativna agencija, produkcijska hiša in usklajevalna skupina družbe Universal Music UK. Globe ustvarja izjemne vsebine, ki pritegnejo občinstvo. Trije stebri njihovega poslovanja so:

  • Partnerstvo z blagovnimi znamkami – ustvarjanje izvirnih medijskih trenutkov ter kampanj za blagovne znamke, pri katerih je glasba tista, ki pritegne občinstvo. Agencija Globe sodeluje pri vseh vidikih sodelovanja z največjimi umetniki na svetu – od koncepta in strateškega razvoja do izvedbe kampanje.
  • Ustvarjalne produkcije – produkcije tako daljših kot krajših vsebin na območju Združenega kraljestva, pri katerih sta v ospredju glasba in zabava. Globe skupaj s partnerji pri studijih Mercury Studios sodeluje z vsemi glavnimi ponudniki televizijskih programov in digitalnih platform ter ustvarja nagrajene vsebine večine žanrov.
  • Sync – Globe predstavlja največji komercialni glasbeni katalog na svetu in ponuja ustvarjalne licenčne rešitve za oglaševanje, film, televizijo in računalniške igre. Storitve vključujejo pogajanja o pravicah in licenciranje, nadzor nad re-produkcijo glasbe in ustvarjanje glasbenih skladb po naročilu.

O studiu Abbey Road Studios

Abbey Road Studios so najbolj znan snemalni studio na svetu in svetovna glasbena ikona. Studii so središče inovacij snemalnih tehnik in tehnologije, izobraževanja ter vsega, kar je povezano s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo glasbenega razvoja. Legendarni studijski kompleks, kjer so nastali pomembni posnetki in pionirski napredki na področju snemalne tehnologije, ima neverjetno zgodovino, ki jo piše že skoraj 90 let, tekom katere so prav tu nastala številna slavna dela najbolj znanih svetovnih skupin, med katerimi so med drugim tudi The Beatles, Pink Floyd, Radiohead, Kanye West, Oasis, Florence + The Machine, Frank Ocean, Ed Sheeran, Brockhampton, Sam Smith in Adele. Med filmske partiture, posnete v studiih Abbey Road, pa sodijo trilogija Gospodar prstanov, filmi o Harryju Potterju, večina filmov Vojna zvezd, Gravitacija, Črni panter, 1917 in večkrat nagrajena Oblika vode.  Abbey Road Studios je v lasti Universal Music Group. Več informacij na spletnem mestu www.abbeyroad.com 

O studiu Mercury Studios

Mercury Studios je studio za vsebine vseh zvrsti, ki je bil ustanovljen za razvoj, produkcijo, globalno distribucijo in vlaganje v inovativno, z glasbo podprto pripovedovanje zgodb v različnih medijih, vključno s filmi, televizijo, ustvarjanjem podcastov, založništvom in predvajanjem v živo. Mercury Studios so ime dobili po ikonični založbi Mercury Records, je v lasti Universal Music Group in zagotavlja odprt prostor za eksperimentiranje, kjer se lahko preizkusijo tako vzhajajoče zvezde kot že priznani umetniki. S pisarnami v Londonu in Los Angelesu Mercury Studios ohranja svoje uveljavljene odnose z najboljšimi glasbenimi in filmskimi talenti in brez težav povezuje oba svetova ter ustvarja povsem značilno skupnost izvajalcev, ki jo odlikujejo izvirna intelektualna lastnina, inovacije in sodelovanje.

 

17. 6. 2021

Avtor

Administrator