Šport

Nosilca slovenske zastave za OI Tokio 2020 

Spoštovani, 

vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije je izbralo nosilca slovenske zastave za Tokio 2020. Prvič v zgodovini  olimpijskih iger se bo zgodilo, da bosta nosilca iz posamezne države dva, športnik in športnica. Kajakašica na divjih  vodah Eva Terčelj in igralec namiznega tenisa Bojan Tokič bosta na čelu reprezentance Slovenije na otvoritvi  olimpijskih iger v Tokiu. 

Eva Terčelj je za Slovenijo nastopila že na Poletnih olimpijskih igrah 2012 v Londonu. 28. septembra 2019 je  postala svetovna prvakinja v slalomu na divjih vodah, s čimer je izpolnila tudi kvoto za nastop na Olimpijskih  igrah 2020 v Tokiu. Na evropskem prvenstvu na divjih vodah v italijanski Ivrei, v začetku letošnjega maja, je Eva Terčelj nadaljevala niz odličnih uvrstitev; Ljubljančanka je bila po naslovu svetovne prvakinje in lanskem četrtem  mestu na evropskem prvenstvu v Pragi tokrat srebrna. Eva Terčelj je leta 2010 maturirala na Gimnaziji Bežigrad in  leta 2018 magistrirala na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. »Počaščena in ponosna sem, da me je vodstvo  slovenske olimpijske reprezentance izbralo za nosilko slovenske zastave na otvoritvi v Tokiu« je povedala Eva  Terčelj. 

Bojan Tokič ima bogate olimpijske izkušnje, saj bodo igre v Tokiu njegove četrte. Barve Slovenije je branil že  na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, v Londonu leta 2012 in Riu de Janeiru leta 2016. Na prvih dveh se  je uvrstil v tretji krog tekmovanja, leta 2016 pa v četrti krog in s svojimi nastopi navdušil množico navijačev v dvorani  in pred TV zasloni. Na evropskih prvenstvih je Bojan Tokič osvojil dve bronasti kolajni med dvojicami ter po eno v  posamični in ekipni konkurenci. Bojan Tokič je v dolgi in uspešni športni karieri s svojim odnosom do športa in  optimizmom ničkolikokrat dokazal, da gre za vzornega športnika, na katerega je Slovenija upravičeno ponosna in si  povsem zasluži privilegij nosilca zastave. »Nositi slovensko zastavo na otvoritvi olimpijskih iger mi pomeni ogromno.  Hvala Olimpijskemu komiteju Slovenije, ker je prepoznal rezultate moje športne kariere. Biti izbran za nosilca v konkurenci Rogliča, Pogačarja, Dončiča in drugih vrhunski športnikov je res nekaj neverjetnega« je ob tem izjavil  Bojan Tokič. 

Olimpijski pozdrav! 

PR: OKS

18. 6. 2021

Avtor

Administrator