Tehnologija

Samsung The Terrace televizor prvi v panogi prejel UL verifikacijo, ki potrjuje ustrezno vidljivost zaslona novega televizorja

SEUL, Koreja – 18. junij 2021 –  Samsung Electronics je sporočil, da so vsi modeli1  The Terrace televizorjev, ki so zasnovani za gledanje zunaj na prostem, prejeli pomembno potrditev in priznanje. Postali so prvi v panogi, ki so pridobili UL verifikacijo za dovolj dobro vidljivost zaslona tudi na prostem. 

Verifikacija je izdana s strani organizacije Underwriters Laboratories (UL), ki ima sedež v ZDA. UL je globalna in neodvisna varnostna ter znanstvena organizacija, z več kot stoletnimi izkušnjami na področju varnostnih inovacij.

V običajnih pogojih morajo uporabniki, da lahko gledajo televizijo na prostem, narediti senco, saj šele to omogoči zadostno vidljivost. Pri razvijanju naprav je to predstavljalo veliko težavo proizvajalcem v tej panogi. Da naprava prejme UL verifikacijo, mora prestati mnoga testiranja, v katerih mora biti najvišja stopnja svetlosti med 3000 do 4000 nitov2, razmerje kontrasta nad 1.000:1 in stopnja barv nad 80 odstotkov, dosežena v osvetljenosti 10.000 luksov. The Terrace televizor se je na teh treh ključnih področjih odlično odrezal, s tem pa gledalcem omogoča čist in jasen prikaz vsebine tudi v zahtevnih svetlobnih pogojih pri gledanju na prostem. 

The Terrace televizor se ponaša tudi z visokokakovostnim QLED zaslonom, tehnologijo, ki preprečuje prekomeren odsev, nenazadnje pa tudi z umetno inteligenco za optimizacijo in avtomatsko prilagajanje svetlosti. 

Samsung se zaveda, kako pomembna je odpornost naprav na zunanje in vremenske vplive (npr. prah in dež) in je zato pridobil tudi certifikat IP55 s strani Mednarodne komisije za elektrotehniko (IEC) – to pomeni, da so Samsung naprave potrjeno odporne tudi na vodo in prah. Skupaj z UL verifikacijo bo to igralo ključno vlogo pri uresničevanju želje družbe Samsung po zagotavljanju optimalne uporabniške izkušnje v najrazličnejših pogojih.

»UL verifikacija, ki potrjuje dobro vidljivost na prostem pri The Terrace televizorju, bo uporabnikom omogočila še boljšo izkušnjo pri gledanju televizije,« je povedal Yong Hoon Choi, izvršni podpredsednik poslovnega dela vizualnih prikazovalnikov pri Samsung Electronics. »Samsung, tržni vodja v panogi televizorjev, si bo še naprej prizadeval uvajati nove inovativne tehnologije, ki so prilagojene novim življenjskim slogom uporabnikov.«

Več informacij je na voljo na https://www.samsung.com/si/lifestyle-tvs/the-terrace/the-terrace-65-inch-4k-outdoor-tv-lst7t-black-qe65lst7tcuxxh/ 

1 LTS9 165,1- in 190,5-centimetrski (65- in 75-palčni), LST7 139,7-, 165,1- in 190,5-centimetrski (55-, 65- in 75-palčni)

2  Svetlost LST7: 4.000 nitov, Svetlost LST9: 3.000 nitov

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.  

PR: Grayling

19. 6. 2021

Avtor

Administrator