Film, Kultura, Splošno

Pričenja se drugi del festivala ARSANA- TADEJ TOŠ

Festival Arsana tudi letošnje poletje navdušuje s festivalskim dogajanjem na Ptuju. Včeraj, 26. julija, so na dvorišču Dominikanskega samostana ponovno poskrbeli za odlično predstavo, stand-up domačina in ambasadorja festivala Tadeja Toša.

V Dominikanskem samostanu je nastopil priznani slovenski komik Tadej Toš, ambasador festivala, Ptuja in dobre volje, ki je postal nepogrešljivi del poletnega festivalskega dogajanja. Po letu izrednih razmer, ki jih je po celem svetu povzročila epidemija covid-19, so smeh, zabava in druženje ključni dejavniki okrevanja in normalizacije stanja družbe. V svojih šovih se igralec in stand-up komik Tadej Toš posmehuje resnosti človeške resničnosti, kar je po njegovem mnenju eden od načinov, kako se ubraniti pred brezčutno avtomatizacijo in robotizacijo življenja. In prav to so gledalci tudi doživeli.

Koncert na Slovenskem trgu

Pestro je bilo tudi na Slovenskem trgu, kjer je nastopila mlada glasbena skupina Re-Punk, ustanovitelja katere sta Nik Krajnc in Živa Antonič. Na odru se jim je pridružila tudi mlada glasbena gostja Pia Krajnc.

Dogodki tudi za najmlajše

Najmlajši so lahko uživali na Glasbenih delavnicah v Knjižnici Ivana Potrča, kjer jim je Liljana Klemenčič skupaj z učenci zasebne glasbene šole v Minoritskem samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj, predstavila kako so nastale gosli (po romski ljudski pravljici). Prav tako v Knjižnici Ivana Potrča pa je bila nato še ustvarjalna delavnica Eve Vilčnik Znaš narediti glasbilo? Z izdelovanjem ropotuljic, bobenčkov, ksilofona, marakas in mnogih drugih inštrumentov so otroci raziskovali, na kakšen način nas glasba spremlja skozi življenje. Delavnica je bila prilagojena predšolskim otrokom in otrokom prve triade osnovne šole.

Pred nami je še nekaj dni Festivala Arsana. Vsebino današnjega in prihodnjega dogajanja preverite na http://festivalarsana.com/program-2021/.

PR FESTIVAL ARSANA

27. 7. 2021

Avtor

Uredništvo