Šport

Na mitingu v Mariboru nekaj vrhunskih atletskih imen

V nedeljo 5. septembra bo v organizaciji Atletskega društva Štajerska potekal Mednarodni atletski miting Štajerska Maribor, ki šteje tudi za Mednarodno atletsko ligo Telekom Slovenije. 

Odlična vremenska napoved in nastopi nekaterih vrhunskih domačih in tujih atletov je napoved za pravo atletsko poslastico. 

V najhitrejši atletski disciplini, teku na 100m je svoj nastop potrdil Dorian Keletela, udeleženec letošnjih olimpijskih iger v Tokiu, ki ima rezultat odličnih 10,27. Pri ženskah je na startni listi, tako v teku na 100m, kot tudi na 200m, najhitrejša Slovenka zadnjih let, Maja Mihalinec Zidar. Tek na 400m bo v moški konkurenci najbrž ponudil boj za zmago med Hrvatom, Mateom Ružićem in domačim atletom, Juretom Grkmanom. Oba imata prijavljen rezultat krepko pod 47-imi sekundami. Na isti razdalji velja s 53,28 za prvo favoritinjo Maja Čirić vendar ne smemo pozabiti članice domačega atletskega kluba, mlajše mladinke, Karoline Zbičajnik, aktualne balkanske prvakinje v kategoriji U18, ki je letos odtekla 55,23. V teku na 800m med člani bomo lahko gledali finalista letošnjega evropskega prvenstva za mlajše člane, Jana Vukoviča, ki je v tej sezoni odtekel nov osebni rekord, 1:47,01. Močna konkurenca bo v teku na dva stadionska kroga med ženskami saj je prijavljenih kar šestnajst atletinj. Prva favoritinja po prijavljenih rezultatih je Hrvatica, Maja Pečarić z rezultatom 2:04,26. Po dolgem času bo na tej razdalji tekla tudi Klara Lukan, udeleženka letošnjih olimpijskih iger in srebrna iz evropskega prvenstva mlajših članic v teku na 5000m. V boj za prva tri mesta se bo vsekakor vmešala tudi domačinka, Petja Klojčnik, 14. iz nedavnega svetovnega mladinskega prvenstva v Keniji. Vsekakor še velja omeniti Lio Apostolovski, trenutno našo najboljšo skakalko v višino, ki je na evropskem prvenstvu za mlajše članice osvojila bronasto kolajno ter Agato Zupin, ki bo tekla v njeni paradni disciplini, 400m/ovire.

Pričetek mitinga je predviden za 14.30, uradna otvoritev bo ob 16.15. Urnik in štartna lista bosta objavljena v petek, 3. septembra na www.ad-stajerska.si

Prosimo, da svojo prisotnost potrdite najkasneje do sobote, 4. septembra, do 18.00 na info@ad-stajerska.si. Opozarjamo vas, da morate za prisotnost na tekmovanju izpolnjevati pogoj PCT.

PR: ADŠ

3. 9. 2021

Avtor

Administrator