Šport

6. Mariborski mestni tek Maribor Laufa, 18. september 2021, 10.00

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor 18. septembra 2021 organizira že 6. izvedbo  Mariborskega mestnega Teka Maribor Laufa. Po tem ko smo lani tek zaradi razmer izpeljali v prilagojeni  različici, se bomo letos s štartom in ciljem na Trgu Leona Štuklja vrnili k takšni obliki teka, kot smo je bili  vajeni. Trasa teka bo torej potekala skozi samo mestno središče, tekači pa bodo lahko odtekli en oziroma  dva kroga (5 ali 10 km). Tekači obeh razdalj bodo na Trgu Leona Štuklja štartali ob 10.00.  

Tudi letos s tekom želimo spodbujati predvsem kulturo gibanja (#gibajmaribor), zato bo tek prijazen tudi  otrokom in invalidom. Otroci bodo v spremstvu staršev lahko tekli brezplačno. Posebno skupinsko  prijavnino pa lahko izkoristijo tudi tekaške skupine oz. podjetja. Vse o prijavah in podrobnostih teka najdete  na www.gibajmaribor.si

Organizator teka, Športna zveza Maribor, bo tek izpeljala ob spoštovanju trenutno veljavnih določil. Vsem,  ki bi se želeli pred tekom testirati, pa bomo omogočil brezplačno testiranje na dan dogodka. Natančne  informacije bodo vsi prijavljeni prejeli po e-mailu. 

Več od dogodku in prijave na uradni strani teka: www.gibajmaribor.si 

Foto sporočila: Marko Pigac

PR: ŠZM

6. 9. 2021

Avtor

Administrator