Zdravstvo

8. septembra je Svetovni dan fizioterapije, ki letos poteka pod  naslovom Rehabilitacija in dolgotrajni covid  

Spoštovani predstavniki medijev!  

Ob letošnjem Svetovnem dnevu fizioterapije, ki bo 8. septembra 2021, se v Združenju fizioterapevtov Slovenije (ZFS) pridružujemo aktivnostim, ki po vsem svetu potekajo pod osrednjo temo Rehabilitacija  in dolgotrajni covid.  

Število prebolevnikov po covid-19, ki se soočajo s številnimi posledicami te bolezni, je vse več. Pri tem  pa je fizioterapija pomemben del rehabilitacije in uspešnejšega okrevanja.  

Vabimo vas na srečanje z novinarji, ki bo v sredo, 8. septembra, s pričetkom ob 10. uri, v  Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije – Soča (URI Soča), Linhartova 51, v  Ljubljani. 

Na dogodku bodo sodelovali:  

  • Doc. dr. Tine Kovačič, predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije – strokovnega združenja (ZFS) Doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. med., Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja, UKC  Ljubljana  
  • Asist. dr. Katarina Cunder, dr. med., URI Soča  
  • Janez Špoljar, podpredsednik ZFS, URI Soča  
  • Andrea Backović Juričan, NIJZ, predsednica Sekcije fizioterapevtov za krepitev zdravja pri ZFS Dr. Eva Uršej, predsednica Sekcije za fizioterapijo v športu pri ZFS 

Pogovor bo potekal v zunanji avli oddelka C, kjer se rehabilitirajo tudi pacienti po težjih oblikah covid 19. Po zaključku pogovora bosta z vami tudi respiratorna fizioterapevtka na URI Soča, Bernarda  Hafner in pacient, ki bosta prikazala nekaj primerov dela.  

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite.  

PR: ZAFS

6. 9. 2021

Avtor

Administrator