Tehnologija

XIAOMIJEVO POSLOVANJE NA PODROČJU ELEKTRIČNIH VOZIL DOBIVA NOV ZAGON

 

Lei Jun je z vložkom v višini 1,3 milijarde evrov zaključil registracijo podjetja Xiaomi EV

Xiaomi je objavil, da je Xiaomi EV zaključil z registracijo podjetja z osnovnim kapitalom v višini 10 milijard juanov (približno 1,3 milijarde evrov). Lei Jun, ustanovitelj, predsednik in izvršni direktor Xiaomija, je zakoniti zastopnik podjetja Xiaomi EV. To je ključni mejnik znotraj pobude razvoja pametnih električnih vozil (EV), ki je sedaj tudi uradno vstopila v zelo pomembno razvojno fazo.

Konec marca 2021 je Lei Jun, ustanovitelj podjetja Xiaomi, v svojem govoru napovedal poslovno pobudo na področju električnih vozil, pri čemer se Xiaomi zavezuje, da bo v naslednjih 10 letih vložil približno 10 milijard ameriških dolarjev v posel z električnimi vozili in začetno naložbo 10 milijard juanov (1,3 milijarde evrov). Lei Jun bo vodil ekipo in ves svoj ugled vložil v Xiaomijev posel z električnimi vozili. Lei Jun je sicer postal tudi zakoniti zastopnik podjetja Xiaomi EV in vodi ekipo, ki naj bi podvojila proizvodnjo električnih vozil.

Odkar je Xiaomi napovedal začetek poslovanja z električnimi vozili, je podjetje postalo upanje za oživitev avtomobilske industrije in kandidat za njen potencialni razvoj. Lei Jun je 28. julija zaposlil nadarjene ljudi za avtonomni oddelek na Weibu. Med nagovorom o poslovnih rezultatih v drugem četrtletju leta 2021, ki je potekal 25. avgusta, je Wang Xiang, partner in predsednik podjetja Xiaomi, povedal, da čuti izjemen potencial znotraj avtomobilske industrije, saj je podjetje prejelo več kot 20.000 življenjepisov za službo. Ekipa Xiaomi EV je skrbno izbrala kandidate in oblikovala ekipo s približno 300 zaposlenimi. Veliko število kandidatov je dokazalo, da je Xiaomi postal nova sila, ki vnaša velika pričakovanja tudi med poslovneže. Ker se ekipa še vedno hitro širi, Xiaomi vabi k sodelovanju še več nadarjenih posameznikov.

V petih mesecih od objave pobude Xiaomi EV do uradne registracije podjetja je ekipa Xiaomi EV opravila ogromno raziskav in pregledov dobavnih verig v industriji, z več kot 2000 anketami in obiski več kot 10 ključnih partnerjev v industriji.

Poleg tega je Xiaomi 25. avgusta napovedal nakup podjetja za tehnologijo avtonomne vožnje Deepmotion Tech. To kaže, da se je skupina začela osredotočati na gradnjo avtomobilskih tehnologij in razvoj talentov. V Xiaomiju je trenutno 16.000 inženirjev, njegova investicija za raziskave in razvoj pa je bila leta 2020 skoraj 10 milijard juanov. Xiaomijeve tehnološke prednosti na področju umetne inteligence, novih materialov in z drugih področij bodo močno podpirale avtomobilsko poslovanje.

Medtem je Xiaomi poročal o rekordnih prihodkih in rasti dobička skupine v drugem četrtletju leta 2021. V tem obdobju so Xiaomijevi skupni prihodki tako znašali 87,8 milijarde juanov (11,5 milijarde evrov), kar predstavlja 64-odstotno povečanje na letni ravni, prilagojeni čisti dobiček za obdobje je znašal 6,3 milijarde juanov, kar je 87,4 % več kot v enakem obdobju lani. Skupni prihodek in prilagojeni čisti dobiček sta v tem četrtletju dosegla rekordno visoko raven. Poleg tega je podjetje Xiaomi EV zaključilo svoje hitro formiranje ekipe, veliko pa je vlagalo v ključno tehnologijo avtonomne vožnje in uradno registriralo podjetje Xiaomi EV. Številni dosežki so dokazali, da je Xiaomi po petih mesecih priprav pripravljen na novo pot in dobre rezultate Xiaomi EV, ki bodo upravičili pričakovanja.

PR: Idealia

9. 9. 2021

Avtor

Administrator