Splošno

V TRETJI SEZONI SERIJE »EVROPA OD ZGORAJ« SE NATIONAL GEOGRAPHIC ZNOVA PODAJA V VIŠAVE, DA BI Z NAMI DELIL ŠE VEČ SPEKTAKULARNIH POSNETKOV CELINE

EKSKLUZIVNO NA NATIONAL GEOGRAPHICU OD
NEDELJE, 19. SEPTEMBRA, OB 22. uri

Nova tretja sezona prikazuje osupljive zračne posnetke s časovnim zamikom nekaterih najlepših evropskih kulturnih in geografskih znamenitosti.

Dokumentarna serija v šestih delih gledalce popelje na neverjetno vizualno popotovanje po Norveški, Hrvaški, Portugalski, Švici, Irski in Islandiji.

Odkrijte Evropo, kakršne še niste videli, v tretji sezoni osupljive dokumentarne serije Evropa od zgoraj, ki se bo predvajala na kanalu National Geographic od nedelje, 19. septembra, ob 22. uri.Nova in ekskluzivna šestdelna serija vrhunsko prikazuje najlepše kulturne in geografske znamenitosti na NorveškemHrvaškem, Portugalskem, v Švici, na Irskem in Islandiji ter gledalce popelje na osupljivo vizualno popotovanje po vsaki od teh lokacij.

Evropa od zgoraj ponuja izjemne zračne posnetke, ki dajejo edinstven vpogled v to, kako so običaji, inženiring in naravni čudeži oblikovali celino ter pomagali ustvariti dinamičen portret regije in ljudi, ki jo ohranjajo pri življenju.

Z vsako epizodo, ki se osredotoča na eno evropsko državo, to prečudovito vizualno potovanje poudarja in slavi tako naravna stvarjenja kot človeške zgodbe in inženiring, ki še naprej oblikuje te velike sodobne narode.

Skozi serijo se bodo gledalci dvignili nad znana mesta, kot je starodavno mesto Ston na jugu Hrvaške, z bizarnim obzidjem, ki se odmakne od mesta daleč čez bližnje hribe. Na Portugalskem se kamere podajo vzdolž najdaljše brvi na svetu, se dvignejo nad pravljični grad Sintra in si iz ptičje perspektive ogledajo, kako deskarji poskušajo svojo srečo na največjih valovih na svetu.
Na Norveškem se droni dvignejo nad dramatično norveško pokrajino oddaljenega zaselka Innset nad severnim polom, medtem ko se mladiči haskija podajo na zadnji trening, preden postanejo polnopravni vprežni psi. Medtem na Islandiji kamere dronov spremljajo arheologe, ki se borijo proti vulkanskim izbruhom, da bi rešili zapuščino Vikingov, lovijo redke prizore grbavih kitov in razkrivajo skrbno koreografijo snežnih plugov, ki pozimi z veliko truda čistijo letališke steze.
Drugi vrhunci serije vključujejo čudovit razgled na irski Croke Park, ki je dom galskih športov in slovi kot ena najboljših igralnih površin na svetu. Naši droni sledijo glavnemu oskrbniku Stuartu Wilsonu, ki poskuša obnoviti več kot 14.000 kvadratnih metrov trave.
PR: Agencija AVI
14. 9. 2021

Avtor

Administrator