Družabno

Jubilejni 20. FESTIVAL ZA 3. ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Največji festival za starejše v Evropi bo potekal od 29. septembra do 1. oktobra v Cankarjevemu domu.

Letošnji jubilejni, že 20. Festival, bo ponovno gostil starejše iz cele Slovenije in tujine, različne organizacije, javne zavode in še in še. Vsako leto dogodek soustvarja več kot 3.000 posameznikov, kot vsa leta doslej pa Festival za tretje življenjsko obdobje kot največji dogodek za starejše v Evropi, obeležuje 1. oktober, mednarodni dan starejših, ter s svojimi vsebinami uspešno gradi most med generacijami, posamezniki, nevladnimi in drugimi pomembnimi organizacijami.

Pester in bogat program že čaka
Letošnji Festival za tretje življenjsko obdobje bo prežet z glasbo, plesom, ažurnimi informacijami in tematikami ter dobro družbo, kjer bodo organizatorji v okviru najrazličnejših aktivnosti ustvarjali trden most med generacijami.
V okviru festivala bodo na samem prizorišču potekali pevski, plesni in gledališki nastopi, ki jih bodo pripravila različna društva, ustvarjalni starejši iz cele Slovenije in številne druge organizacije.

Otvoritev pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja
Slavnostna otvoritev 20. F3ŽO bo potekala prvi dan festivala, v sredo, 29. 9. 2021 ob 10. uri. Festival, namenjen vsem generacijam, bo pod častnim pokroviteljstvom otvoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Festival bodo s slovensko in evropsko himno otvorili člani Slovenskega združenega veteranskega orkestra, ki vsako leto poskrbijo za kvaliteten program ter s svojo pozitivno energijo dodobra razgrejejo medgeneracijsko občinstvo. Letošnji kulturni program je posvečen spominu na lani preminulega skladatelja, dirigenta, aranžerja in pianista Mojmirja Sepeta.

PR: Proevent

24. 9. 2021

Avtor

Administrator