Družabno, Splošno

Zavezništvo zaupanja SOBRA 2021 odprto

Danes je na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni ob svečanem nagovoru mag. Mateja Tonina, ministra za obrambo Republike Slovenije odprl vrata 8. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA 2021. Pošiljamo vam povezavo na njegov nagovor v zvočnem in pisanem zapisu, pa tudi zapis nagovora Janeza Erjavca, predsednika uprave Pomurskega sejma v zvočni in pisani obliki.

Na novinarski konferenci po odprtju sejma je Slovenska vojska predstavila mednarodno vojaško vajo Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost, osrednjo vajo sil Slovenske vojske v letošnjem letu, ki bo potekala na več lokacijah oktobra. Na njej bo sodelovalo 900 udeležencev iz 19-ih držav članic EU in partnerskih držav.

Jutri ogranizira Uprava RS za zaščito in reševanje s pričetkom ob 9.00 uri v dvorani 1 Pomurskega sejma posvet: »Krizno komuniciranje ob podnebno pogojenih nesrečah«. Vljudno vabljeni!

Iskreno pa je tudi povabilo Generalštaba Slovenske vojske na posvet o razvoju strateške misli v Slovenski vojski, ki se bo ob 13.00 uri v dvorani 2.

K obisku sejma SOBRA vas v petek in soboto vabi dnevno svež program dogajanja. Sejemski utrip pa si lahko za pokušnjo ogledate v galeriji fotografij, ki jih je posnel Jure Zauneker in jih lahko prenesete na svoje računalnike, še posebej zaželeno pa tudi v javne in družbene medije. Kot tudi vse informacije o sejmu SOBRA, ki so vam na voljo v zavihku z novinarskimi informacijami.

Vljudno vabljeni V Gornjo Radgono na sejem SOBRA in v novinarsko središče od 9.00 do 18.00 ure, novinarji predhodno pa tudi k akreditaciji.

Za vstop na sejem in v novinarsko središče velja pogoj PCT.

PR Pomurski sejem

24. 9. 2021

Avtor

Uredništvo