Šport

POVEZANI V ŠPORTU: PODELITEV MERCATORJEVE DONACIJE SKAKALNIM KLUBOM IN JUDO ZVEZI SLOVENIJE 

Z  vodilom »Povezani v športu« bo družba Mercator kot dolgoletni partner Slovenske smučarske zveze (SZS), Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) in Judo zveze Slovenije (JZS) na letošnjem Državnem prvenstvu za člane in članice ter na Državnem prvenstvu mešanih ekip izročila donacijo SZS in JZS.

 

Mercator bo za nadaljnji razvoj skakalnega podmladka doniral skakalno smučarsko opremo (80 parov smuči, 27 parov čevljev in 55 parov smučarskih vezi ter 70 dresov) predstavnikom 22 smučarsko-skakalnih klubov. 

Hkrati bo ob zaključku akcije Vključeni v življenje, ki je potekala od marca letos z namenom ozaveščanja o inkluziji v športu, Mercator doniral sredstva tudi Judo zvezi Slovenije. V okviru partnerstva Judo zveze Slovenije (JZS), Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) in družbe Mercator so bila namreč z odprto dražbo otroških risbic zbrana sredstva za podporo Judo zvezi Slovenije pri izvajanju prilagojenih športnih programov ter ozaveščali javnost o pomenu vključevanja oseb z intelektualno ali telesno oviranostjo in s težavami v duševnem zdravju v šport in družbo. 

Na dražbi je bilo 791 risbic, ki so jih narisali otroci Mercatorjevih zaposlenih, s prodajo je bilo zbranih 5.929 evrov, Mercator pa je temu dodal še po 10 evrov za vsako risbico, skupaj 7.910 evrov, in tako bo Judo zvezi Slovenije za nadaljnji razvoj inkluzivnega juda doniral 13.839 evrov. 

Podelitev obeh donacij bo potekala v torek, 5. oktobra 2021, od 19. do 19.30 ure v Smučarsko skakalnem centru Gorenja Sava, Gorenjesavska cesta 35a v Kranju (po zaključku prve in druge serije skokov). 

Na dogodku bodo prisotni: s strani Smučarske zveze Slovenije Borut Meh, predsednik panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo in Uroš Zupan, direktor SZS , Vlado Čuš, v.d. predsednika Judo zveze Slovenije, Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Viktorija Pečnikar Oblak, predstavnica Judo zveze Slovenije, predstavniki sedmih inkluzivnih judo klubov in predstavniki 22 skakalnih klubov.

Mercator je dolgoletni podpornik Smučarske zveze Slovenije in posebej smučarsko skakalnih klubov. Vlaganje v lokalno okolje in predvsem v mlade športnike je Mercatorjeva dolgoročna zaveza. Zato Mercator ne podpira le A slovenske reprezentance, temveč, kot posebnost glede na druge pokrovitelje, neposredno podpira skakalne klube po vsej Sloveniji, in sicer z opremo, ki klubom služi več sezon. Skakalna oprema je različnih velikosti, primerna starostnim skupinam otrok. Smuči je izdelalo slovensko podjetje Slatnar, drese pa Robi Kranjec, ki izdeluje drese za slovensko reprezentanco.

Prireditev bo potekala v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužb, zato je udeležba na dogodku možna le ob izpolnjevanju PCT pogoja. Prosimo vas za potrditev udeležbe na naslov: dragica.kozelj@olympic.si, do ponedeljka, 4. oktobra 2021.

 

Prijazen športni pozdrav partnerjev, povezanih v športu,

 

Borut Meh, predsednik panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Bogdan Gabrovec, predsednik OKS

Vlado Čuš, v.d. predsednika JZS

Tomislav Čizmić, predsednik uprave družbe Mercator

PR: OKS

29. 9. 2021

Avtor

Administrator