Kultura

Vodstvo po razstavi 3 + 3 = 6 // Blaž Lukan: Performans in arhiv ~ 6. 10., 17.00 in 18.00

Vodstvo po razstavi 3 + 3 = 6

Umetnice: Ana Nuša Dragan, Zemira Alajbegović, Ema Kugler
Kuratorja: Barbara Borčić, Peter Cerovšek
Sreda, 6. 10. 2021, ob 17.00
Projektna soba SCCA

Vabimo na javno vodstvo s kuratorjema razstave 3 + 3 = 6. Tri umetnice, tri umetniške prakse, šest desetletij – drugi del, ki predstavlja filme, video dela, objekte in dokumente treh umetnic, ki so delovale ali delujejo na področju akcije/performansa, filmske in video umetnosti. Razstava je del evropskega projekta Zgodbe, ki še niso napisane / Not Yet Written stories, v sklopu katerega sodelujejo partnerji Fundacija Arton (Varšava), Ured za fotografiju (Zagreb) in Latvian Centre for Contemporary Art (Riga). Razstavo si je mogoče ogledati še do 8. 10. 2021, med 11.00 in 15.00.

VEČ

Za obisk razstave je potrebno izpolnjevati enega od pogojev PCT.

Podpora: EU program Ustvarjalna Evropa, Ministrstvo za javno upravo RS, Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo

Detajl z razstave 3 + 3 = 6. Tri umetnice, tri umetniške prakse, šest desetletij – drugi del v Projektni sobi SCCA (foto: arhiv SCCA-Ljubljana)

Blaž Lukan: Performans in arhiv

Predstavitev in komentar
Sreda, 6. 10. 2021, ob 18.00
Projektna soba SCCA

Ob razstavi 3 + 3 = 6. Tri umetnice, tri umetniške prakse, šest desetletij – drugi del pripravljamo dogodek z Blažem Lukanom, velikim poznavalcem in raziskovalcem performansa v slovenskem prostoru. Razstava, na kateri so na ogled kostumi, plakati, letaki, katalogi, fotografije, scenariji, snemalne knjige, teksti, kritike in druge parafernalije iz zasebnih in javnih arhivov, le-ti pa so zanj lahko spodbuda za razmislek o vprašanju neobstoja arhivov performansa pri nas. Vse tri umetnice na razstavi, Ana Nuša Dragan, Zemira Alajbegović in Ema Kugler, so namreč v svojo umetniško prakso vključevale tudi živo akcijo, od hepeninga in dogodka do performansa.

VEČ

Za obisk dogodka je potrebno izpolnjevati enega od pogojev PCT.

PR: SCCA

5. 10. 2021

Avtor

Administrator