Kultura

Vabilo na predstavitev izvirnih leposlovnih del Cankarjeve založbe

Spoštovani,

pri Cankarjevi založbi so izšla štiri nova izvirna književna dela, ki sta jih uredila dr. Aljoša Harlamov in dr. Andrej Blatnik. V družbi ustvarjalcev jih bomo predstavili v sredo, 13. oktobra 2021, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

Doajen slovenske literature Branko Gradišnik se bo predstavil s knjigo BESEDA JE KONJ, v kateri opisuje slovensko literarno sceno najprej skozi svoje knjižne ocene, nato skozi nekrologe za najbližjimi (sorodniki in prijatelji) in nazadnje skozi humoreske o knjižni branži.

 

Manka Kremenšek Križman je v knjigi TUJCI zbrala zgodbe, katerih rdeča nit so razhajanja, oddaljevanja in ponovna zbliževanja. Vrsta zgodb iz te knjige je bila nagrajena na natečajih za kratko zgodbo.

Gorazd Garvas je psevdonim avtorja pretresljive pripovedi FEUER FREI, ki je nastala po resničnih dogodkih. Skozi pripoved o dečku Gorazdu spoznamo obup in jezo tistih, ki so ostali zunaj neoliberalnega kapitalističnega raja.

Avtorica številnih mladinskih del Neli K. Filipić se predstavlja z razgibanim detektivskim in pustolovskim romanom FRONTA, ki je izšel v zbirki Najst. V ospredje je postavila najstnike, njihovo doživljanje sodobnega sveta in njihove načine komunikacije, kjer imajo glavno vlogo pametni telefoni.

Prisrčno vabljeni!

PR: CZ

8. 10. 2021

Avtor

Administrator