Splošno

Jubilejni Festival za tretje življenjsko obdobje že dvajsetič gradil most med generacijami

Letošnji, že 20. festival je za nami. Potekal je pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Festival so s slovensko in evropsko himno otvorili člani Slovenskega združenega veteranskega orkestra. Podelili pa so tudi priznanja za dolgoletno sodelovanje in soustvarjanje na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki so jih prejeli: Srebrna nit – združenje za dostojno starost, Sindikat upokojencev Slovenije in Javni sklad za kulturne dejavnosti. Naziv Častni ambasador Festivala za tretje življenjsko obdobje pa je prejel g. Andrej Jus, podpredsednik programskega sveta F3ŽO.

V Cankarjevem domu je do petka, 1. 10. 2021 tradicionalno potekal Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO). Letošnji jubilejni, že 20. Festival, je gostil starejše iz cele Slovenije in tujine. V kulturnem hramu se je pretekle dni razvrstilo več kot 80 razstavljalcev, na odprtem odru več kot 2000 sodelujočih znotraj kulturnega programa. Udeleženci so aktivno sodelovali na štirih strokovnih okroglih mizah in več kot 20 izobraževalnih dogodkih s področja zdravega in aktivnega načina življenja, fotografije, nepremičnin, gerantologije, predstav za otroke in drugo.

Festival za tretje življenjsko obdobje pa obeležuje 1. oktober, mednarodni dan starejših, ki  s svojimi vsebinami uspešno gradi most med generacijami, posamezniki, nevladnimi in drugimi pomembnimi organizacijami.

PR: Proevent

9. 10. 2021

Avtor

Administrator