Družabno, Film, Glasba, Kultura, Splošno

BigBand@SiTi: Big Band RTV Slovenija & Moonlight Sky

Prvi koncert letošnje sezone bo 23. oktobra v SiTi Teatru

Big Band RTV Slovenija se v sodelovanju z vrhunskimi gostujočimi glasbeniki 23. oktobra ob 20. uri vrača na oder SiTi Teatra BTC. Na prvem koncertu letošnje sezone bo orkester pod vodstvom dirigenta Tadeja Tomšiča nastopil skupaj z zasedbo Moonlight Sky.

Člani zasedbe Moonlight Sky – od leve proti desni Žiga Kožar, Miha Petric, Janez Moder in Jan Sever – že od leta 2000 navdušujejo z žanrsko raznovrstno glasbo, ki jo odlikujejo melodičnost, ritmična pestrost in tehnična dovršenost. Foto: arhiv zasedbe Moonlight Sky

Člani zasedbe Miha Petric, Janez Moder, Žiga Kožar in Jan Sever že od leta 2000 navdušujejo z žanrsko raznovrstno glasbo, v kateri se prepletajo fusion, džez, rok, bluz in ritmi glasbe sveta. Odlikujejo jo melodičnost, ritmična pestrost in tehnična dovršenost, ki jih je najbolje doživeti v živo.

Moonlight Sky in Big Band RTV Slovenija sta glasbeno sodelovanje ovekovečila tudi za oddajo Uredništva glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija. Foto: arhiv zasedbe Moonlight Sky

Koncert bo neposredno prenašal Prvi program Radia Slovenija – Radio Prvi.

Jeseni 2016 so člani skupine izdali četrti album The Four, na katerem je osem instrumentalnih avtorskih skladb. V njih se džezovska svoboda prepleta z živahno energičnostjo, povezuje pa jih ljubezen do kompleksnih ritmov in melodičnih elementov. Skladbe so napisane v džezovsko-rokovskem slogu.

 

Album je požel izvrstne kritike slovenske, pa tudi tuje kritiške javnosti, tokrat pa ga glasbena skupina predstavlja skupaj z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča, avtorja vseh novih priredb skladb.

 

PR RTV Slovenija

12. 10. 2021

Avtor

Uredništvo