Finance

Vabilo na strokovno razpravo Inflacija v luči epidemije – kaj lahko pričakujemo?, 18. oktober 2021

Spoštovani,

v evrskem območju, še posebej pa v Sloveniji, ob milejših ukrepih za omejevanje širjenja koronavirusa beležimo močno okrevanje gospodarske aktivnosti. Ob tem pa v ospredje vse pogosteje prihaja vprašanje krepitve rasti cen življenjskih potrebščin.

Ta v Sloveniji in v povprečju evrskega območja trenutno presega dvoodstotni cilj ECB, vendar prevladujejo ocene strokovnjakov, da se bo inflacija po postopni krepitvi do konca letošnjega leta v prihodnjem letu začela umirjati. Rast cen namreč letos v precejšnji meri poganjajo prehodni dejavniki, vendar tveganja glede prihodnje rasti ostajajo izrazita.

Zato smo se v Banki Slovenije odločili, da pripravimo kratko razpravo z naslovom Inflacija v luči epidemije – kaj lahko pričakujemo?.

Potekala bo v ponedeljek, 18. oktobra, med 10. in 12. uro v prostorih Banke Slovenije (za poslušalce bo možen tudi online dostop prek platforme Youtube). Prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite na pr@bsi.si, in sicer do petka, 15. oktobra 2021. Ob tem nam sporočite, ali se boste dogodka udeležili v živo ali online (v tem primeru vam bomo poslali povezavo).

PR: BANKA SLOVENIJE Evrosistem | Odnosi z javnostm

15. 10. 2021

Avtor

Administrator