Avtomobilizem

Brez strahu pred temo: Oplovi Intelli-Lux LED® žarometi  

 

  • Svetlo kot podnevi: najnovejši Intelli-Lux Pixel LED® žarometi s 168 LED elementi Inovativna osvetlitev za vse: prilagodljiva tehnologija Intelli-Lux LED® brez bleščanja v  novi Astri, Grandlandu, Insignii, Mokki in Corsi 
  • Tehnologija s slogom: Intelli-Lux LED® žarometi, vgrajeni v obraz znamke – Opel Vizor Izjemna varnost plus vzdržljivost: sistemi LED so izjemno učinkoviti 

Rüsselsheim. Ko bomo naslednji konec tedna urne kazalce vrnili na zimski čas, se bo  nenadoma še prej stemnilo. Za voznike to pomeni, da morajo biti še bolj previdni, saj se  pozno popoldne vidljivost in svetlobne razmere hitro poslabšajo. A za voznike Oplovih  avtomobilov to ne predstavlja posebne težave. Tehnologija prilagodljivih Intelli-Lux  LED® žarometov brez bleščanja je v modelih nemškega proizvajalca na voljo v vseh  segmentih, od prodajne uspešnice med majhnimi avtomobili, modela Opel Corsa, do  izjemno privlačne Opel Mokke in admiralske ladje v floti, Opel Insignie. Za doplačilo sta  lahko z najnovejšo generacijo Intelli-Lux Pixel LED® žarometov opremljena tudi povsem  nova Opel Astra, ki se je pred kratkim predstavila svetu, in nova različica modela Opel  Grandland

Vrhunska osvetlitev za kompaktni razred: nova Astra z Intelli-Lux Pixel LED® lučmi  

Opel ima dolgo tradicijo zagotavljanja najboljše vidljivosti in s tem najvišje ravni varnosti  pri nočni vožnji. Kot tehnološka platforma, s katero so inovacije dostopne širokemu  krogu uporabnikov, ima Astra vodilno vlogo tudi v svoji najnovejši generaciji. Pravi  vrhunec pri tem je vodilna tehnologija osvetlitve. Že leta 2015 je prejšnja generacija  (‘Evropski avto leta 2016’) v kompaktni razred prinesla revolucionarne matrične  žaromete. Zdaj je prišla naslednja stopnja razvoja. Intelli-Lux Pixel LED® žarometi, ki smo  jih spoznali z Oplovo admiralsko ladjo Insignio in novim športnim terencem Grandland, so premierno na voljo tudi v novi Astri. S skupno 168 LED elementi (84 na žaromet) izzivalec kompaktnega razreda zagotavlja natančen in uglajen svetlobni vzorec v vsakem  trenutku brez slepljenja drugih udeležencev v prometu. Nova Astra tako postavlja  standarde v svojem razredu. Izjemno vitki žarometi z milisekundno natančnostjo  ‘izrežejo’ nasproti vozeča vozila iz svetlobnega snopa. Ostala območja ostanejo  popolnoma osvetljena z dolgimi lučmi. 

Tehnologija Intelli-Lux LED® prekaša ksenonske in običajne sisteme osvetlitve, saj je  natančnejša in zmogljivejša. Takoj ko vozilo zapusti mestna območja, matrični žarometi  samodejno preklopijo na dolge luči ter nenehno prilagajajo dolžino in porazdelitev  svetlobnega snopa, da ne slepijo drugih udeležencev v prometu, preostali del ceste in  okolica pa ostajata jasno osvetljena. Segmenti LED se ponovno samodejno vklopijo, takoj  ko sistem ne zazna luči drugih vozil. 

S sistemom Intelli-Lux LED® lahko vozniki Oplov veliko prej opazijo tudi predmete ob  cesti. Tako imajo več časa za ustrezen odziv, na primer, ko cesto nepričakovano prečkajo  živali. 

Poleg večje varnosti sistemi Intelli-Lux LED® navdušijo tudi z izjemnim videzom. V novi  Opel Mokki, Astri in Grandlandu so žarometi sestavni del obraza avtomobila, ki ga uvaja  novi Opel Vizor. 

Svetlo kot podnevi in izjemno učinkovito: Oplovi sistemi popolne osvetlitve LED    

Opel ponuja podobno učinkovite in sodobne sisteme LED tudi v drugih modelih. Opel  Mokka je na primer serijsko opremljena s sistemom popolne osvetlitve LED, ki vključuje  žaromete, dnevne luči, smernike in zadnje luči. Pri modelu Opel Crossland so za doplačilo  na voljo prilagodljivi LED žarometi s funkcijo osvetlitve v ovinku, asistenco za dolge luči  in samodejnim uravnavanjem dosega.  

Oplovi najsodobnejši sistemi LED so tudi trajnejši in energetsko učinkovitejši od  običajnih žarometov, kar še dodatno zmanjšuje emisije CO2.

O Oplu 

Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov in je z obsežno ofenzivo elektrifikacije prevzel  vodilno vlogo pri zmanjšanju emisij CO2. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862 ustanovil Adam  Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Opel je del korporacije Stellantis NV, globalno vodilnega  podjetja, ustvarjenega za novo dobo trajnostne mobilnosti, ki je januarja 2021 nastalo z združitvijo  Groupe PSA in FCA Group. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je Opel prisoten v več kot 60  državah po vsem svetu. Opel dosledno izvaja strategijo elektrifikacije za zagotavljanje trajnostnega  uspeha in izpolnitev pričakovanj uporabnikov glede mobilnosti v prihodnosti. Do konca leta 2024 bodo  vsi evropski Oplovi modeli osebnih vozil na voljo tudi v elektrificirani različici. Od leta 2028 bo Opel v  Evropi povsem osredotočen na baterijska električna vozila.  

Obiščite https://int-media.opel.com 

O WAE S d.o.o. 

WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z  avtomobilskim poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni  uvoznik za vozila Opel v Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne  storitve skozi učinkovit poslovni model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno  stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju  Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji tudi v prihodnje.

PR: OPEL

27. 10. 2021

Avtor

Administrator