Avtomobilizem

Oplov razvoj osvetlitve: zgodovina  

 

Vrhunska tehnologija osvetlitve za vse: optimalna vidljivost je del Oplove tradicije  

  • Od Lutzmanna do Astre: Opel je vedno skrbel za demokratizacijo inovativnih  tehnologij osvetlitve  
  • Od Kapitäna do modela GT: šestkotna oblika, pravokotni žarometi in ‘zaspane oči’  Od Omege naprej: ksenonski žarometi kot osnova za poznejšo tehnologijo AFL+ Odlična vidljivost brez slepljenja: IntelliLux LED® matrični žarometi v Opel Insignii in  Astri 

Rüsselsheim. Varna in sproščena vožnja pri slabi vidljivosti ali v zahtevnih vremenskih  razmerah je vprašanje proizvajalca in ne avtomobilskega razreda. Zato se lahko  uporabniki že desetletja zanesejo na Oplove avtomobile. Nemška znamka z bliskom je že  dolgo pionir v zagotavljanju inovacij z resničnimi prednostmi za veliko skupino  uporabnikov avtomobilov in v omogočanju mobilnosti za vsakogar. Zaradi tega postajajo  avtomobili varnejši in vidnejši v pravem pomenu besede. Geslo ‘videti in biti viden’ je že  leta 1899 upošteval prvi Oplov avto, Patentmotorwagen ‘System Lutzmann’, pa tudi vsi  drugi Oplovi modeli, ki so mu sledili, od slavnega Kapitäna in modela Opel GT z  legendarnimi dvižnimi žarometi do povsem nove Opel Astre, ki se je pred kratkim prvič  predstavila svetu. Z revolucionarnimi IntelliLux Pixel LED® žarometi tako kompaktna  prodajna uspešnica kot tudi najnovejša admiralska ladja Insignia in novi Grandland noč  spreminjajo v dan. 

Romantična osvetlitev s svečami à la ‘System Lutzmann’  

Po drugi strani so bili začetki avtomobilske mobilnosti precej temni. Kar je danes za nas v  cestnem prometu samoumevno, je bilo pred 120 leti nepredstavljivo – pred vozili so  nosili lanterne. Prvotni namen ni bil osvetliti cesto, ampak biti viden drugim uporabnikom ceste. Konec 19. stoletja je Oplov Patentmotorwagen ‘System Lutzmann’  naredil korak naprej. Z običajnimi svečami je osvetlil tudi okolico, a jih ni bilo treba  nikomur nositi, saj so bile nameščene na držalo, nad katerim je bil nameščen ‘žaromet’ – steklena posoda z ogledalom. Vzmet je svečo med postopkom gorenja stalno potiskala  toliko navzgor, da je lahko optimalno enakomerno svetila skozi steklo. Preprosta rešitev  z malo stroški in velikim učinkom – skratka na Oplov način. 

Opel Kapitän – avto, ki pripada svetu  

  

Prav tako je Opel zgodaj začel postavljati trende pri oblikovanju žarometov. Navsezadnje  je Kapitän že leta 1938 kot eden prvih avtomobilov pomagal pomahati v slovo okroglim  lučem: žarometi velikega Opla niso bili le povsem vgrajeni v blatnike, bili so tudi  šestkotne oblike. Avto za vsakogar oziroma – kot so zapisali v katalogu leta 1938 – ‘avto,  ki pripada svetu’. Ali z drugimi besedami: Opel Kapitän “bo s svojimi sodobnimi linijami in  naprednim oblikovanjem ostal sodoben avto še dolgo po svojem rojstvu”. 

V šestdesetih letih 20. stoletja so žarometi še naprej postajali čedalje bolj oglati. Opel je  leta 1964 usmerjal trend s Kapitänom A, za katerega je bil (tako kot za sestrska modela  Admiral in Diplomat) značilen poudarjeno ploščat in širok videz s pravokotnimi žarometi.  Ne preseneča, da so bili uspešni modeli Kapitäna prave admiralske ladje: napredni, udobni  in zmogljivi avtomobili, ki si jih je lahko privoščil marsikdo. 

Opel GT je to pot nadaljeval leta 1968 in ni osupnil samo s svojo povsem novo obliko, ki  se je zgledovala po steklenički kokakole – legendarni športni avto za vsakogar je bil tudi  prvi nemški avto s pomičnimi žarometi, ki so se dvignili iz pokrova motornega prostora.  

Le kdo bi se lahko uprl tem tako ljubeče poimenovanim ‘zaspanim očem’? Voznik je  žarometa pomaknil navzgor z ročico na sredinski konzoli. Halogenska reflektorja v maski  pod odbijačem sta služila tudi kot parkirni luči.  

Več luči in boljša vidljivost s ksenonskimi žarometi  

Opel Omega B je bil prvi model, ki je od leta 1998 v sklopu standardne opreme ponudil  ksenonske plinske žaromete. Poimenovali so jih po plinu, s katerim so bile napolnjene  žarnice. V primerjavi s halogenskimi žarometi, ki so jih v tem času najpogosteje uporabljali, so s trikratno intenzivnostjo svetlobe zagotavljali daljši svetlobni snop in  boljšo osvetlitev ceste. Obenem so bili veliko učinkovitejši: porabili so za tretjino manj  energije, toplotno sevanje je bilo za 40 odstotkov manjše, uporabna doba pa je bila  daljša.  

Vgrajen je bil tudi sistem za dinamično uravnavanje žarometov. Ta je poskrbel za  izravnavanje sprememb položaja karoserije, na primer pri prevozu težjih tovorov ali med  pospeševanjem in zaviranjem. Rezultat je bila vedno enakomerno osvetljena cesta pred  vozilom. Opel se je ponovno izkazal kot pionir tehnologij za osvetlitev, ki so bile  dostopne široki skupini kupcev. 

AFL za vsakogar v segmentu srednje velikih avtomobilov  

Povsem logično je, da je Opel kot prvi proizvajalec v segmentu srednje velikih  avtomobilov uvedel dinamično osvetlitev ovinkov in statično (90-stopinjsko) osvetlitev  za križišča in ostre zavoje – leta 2003 je na trg prišel Opel Signum s tehnologijo  prilagodljivih žarometov AFL (Adaptive Forward Lighting). Inovativna Oplova tehnologija  osvetlitve je prvič združila ti dve funkciji. Za dodatno udobje je sistem AFL poskrbel z  osvetlitvijo za avtoceste: pri hitrosti približno 120 km/h in konstantni vožnji naravnost  naprej se je svetlobni snop zasenčenih luči za optimalno vidljivost na daljši razdalji  samodejno pomaknil nekoliko navzgor. Zdaj standardni sistem dinamičnega usmerjanja  žarometov je zagotovil osvetlitev brez slepljenja nasproti vozečih voznikov.  

Leta 2004 je bila Opel Astra prvi kompaktni model z osvetlitvijo ovinkov. Leta 2006 je  Opel naredil naslednji korak pri demokratizaciji varnostnih tehnologij, saj sta bili  osvetlitev ovinkov in osvetlitev odcepov, ki sta temeljili na bi-halogenskih žarometih, v  Merivi in Corsi prvič na voljo tudi v segmentu manjših enoprostorcev in majhnih  avtomobilov.  

Naslednja generacija sistema AFL+ na osnovi zmogljivih ksenonskih žarometov je bila  predstavljena z uvedbo prve Insignie. V avtomobilski industriji je postavila nov standard.  Porazdelitev svetlobe žarometov se je z uporabo zapletenih algoritmov samodejno  prilagajala ustreznemu profilu ceste in prevladujočim pogojem vidljivosti. Sodobna  Oplova admiralska ladja je skupno nudila devet funkcij osvetlitve – za mesto, za območje pešcev, za podeželske ceste, za avtoceste, za slabo vreme, statično osvetlitev odcepov,  dinamično osvetlitev ovinkov, dolge luči in pomoč pri upravljanju dolgih luči. Naslednja  inovacija pri Insignii so bile dnevne LED luči, ki porabijo znatno manj elektrike in s tem  goriva kot dnevne luči v glavnih žarometih. 

IntelliLux LED®: svetli kot dan, a ne zaslepijo nikogar  

  

Revolucionarne IntelliLux LED® matrične žaromete je leta 2015 uvedla prejšnja  generacija Opel Astre. Opel je še enkrat poskrbel, da je bila funkcija, prej rezervirana za  razkošna prestižna vozila, prvič na voljo tudi v kompaktnem segmentu. Žaromete po  prodaji najuspešnejše predstavnice kompaktnega razreda sestavlja 16 LED segmentov  (po osem na vsaki strani), ki dolžino in porazdelitev svetlobnega snopa samodejno in ves  čas prilagajajo posameznim situacijam ter iz svetlobnega snopa preprosto ‘izrežejo’  nasproti vozeča vozila in vozila na istem voznem pasu. Sistem brez slepljenja zagotavlja  odlično vidljivost. Ali kot je povedal ambasador znamke Opel Jürgen Klopp: “Svetlo je kot  na nogometnem stadionu, pa se vseeno nikomur ne blešči.” 

Delovanje sistema žarometov je prav preprosto: čim avto zapusti naseljeno območje,  matrični žarometi samodejno preklopijo na dolge luči in stalno prilagajajo dolžino in  porazdelitev svetlobnega snopa. Najsodobnejši sistem tako noč spremeni v dan, ne da bi  motil druge udeležence v prometu. 

Leta 2017 je nova generacija Insignie uvedla izpopolnjeno revolucionarno tehnologijo  osvetlitve. Žarometi Oplove admiralske ladje so najprej imeli skupno 32 LED elementov  (po 16 na žaromet). Le malce pozneje je aktualna Corsa osupljivi sistem prilagodljive  osvetlitve prinesla še v segment majhnih avtomobilov. 

Leta 2020 je bila tehnologija brez bleščanja prvič na voljo tudi v novi različici Opel Mokke – postala je sestavni del novega obraza znamke, poimenovanega Opel Vizor. Po Insignii in  novem Grandlandu je trenutno najvišja raven – osvetlitev z Intelli-Lux Pixel LED  žarometi –premierno na voljo tudi v najmlajši generaciji Astre. Novi izzivalec v  kompaktnem razredu ima za odlično osvetlitev v vseh razmerah skupaj 168 LED  elementov (po 84 na žaromet).

O Oplu 

Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov in je z obsežno ofenzivo elektrifikacije prevzel  vodilno vlogo pri zmanjšanju emisij CO2. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862 ustanovil Adam  Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Opel je del korporacije Stellantis NV, globalno vodilnega  podjetja, ustvarjenega za novo dobo trajnostne mobilnosti, ki je januarja 2021 nastalo z združitvijo  Groupe PSA in FCA Group. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je Opel prisoten v več kot 60  državah po vsem svetu. Opel dosledno izvaja strategijo elektrifikacije za zagotavljanje trajnostnega  uspeha in izpolnitev pričakovanj uporabnikov glede mobilnosti v prihodnosti. Do konca leta 2024 bodo  vsi evropski Oplovi modeli osebnih vozil na voljo tudi v elektrificirani različici. Od leta 2028 bo Opel v  Evropi povsem osredotočen na baterijska električna vozila.  

Obiščite https://int-media.opel.com 

O WAE S d.o.o. 

WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z  avtomobilskim poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni  uvoznik za vozila Opel v Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne  storitve skozi učinkovit poslovni model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno  stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju  Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji tudi v prihodnje.

PR: Opel

27. 10. 2021

Avtor

Administrator