Tehnologija

Prihaja prefinjena eleganca ekstremnih zmogljivosti: Xiaomi 11 Lite 5G NE

Ljubljana, 11. november 2021 – V Slovenijo prihaja težko pričakovani pametni telefon Xiaomi 11 Lite 5G NE.

Pameten, lahek, tanek, inovativen. Xiaomi 11 Lite 5G NE

Samo eden je Xiaomi 11 Lite 5G NE, ki je prav zaradi svojih karakteristik najbolj pričakovan pametni telefonon tega meseca. Ker je izjemno tanek in lahek, je Xiaomi 11 Lite 5G NE odlična izbira za uporabnike, ki iščejo vrhunski elegantni pametni telefon z inovativnimi funkcijami za ustvarjalnost.

Estetika, združena v številnih bistvenih funkcijah

Xiaomi 11 Lite 5G NE se s svojimi karakteristikami postavlja na raven paradnega konja v tankem in lahkem ohišju.

Xiaomi 11 Lite 5G NE razkriva elegantno, a presenetljivo estetiko, ki združuje vse bistvene funkcije v ultra tankem in lahkem ohišju, ki meri le 6,81 mm in tehta 158 g*. Zahvaljujoč 6,55-palčnemu zaslonu AMOLED DotDisplay, 10-bitni podpori TrueColor in Dolby Vision®, Xiaomi 11 Lite 5G NE omogoča resnično osupljivo kakovost slike z živahnimi barvami, neverjetno svetlostjo, kontrastom in čudovitimi podrobnostmi.

Nova edicija nadaljuje zapuščino fotoaparatov družine Xiaomi 11, saj Xiaomi 11 Lite 5G NE omogoča najboljše fotografiranje v svojem razredu z glavno kamero 64 MP, ultra širokokotno kamero 8 MP in kamero 5 MP telemakro. V kompletu z naborom funkcij, ki jih poganja AI, so na voljo kinematografskimi video filtri in novi način Vlog.

Oblikovanje je še bolj poudarjeno s tankimi 1,88 mm robovi okvirja ter s štirimi elegantnimi barvami.

Xiaomi 11 Lite 5G NE z mobilno platformo Qualcomm® SnapdragonTM 778G 5G NE uporablja moč 5G** za dvig vsakodnevne storilnosti uporabnika. Z izjemno hitro povezavo na dosegu roke lahko uporabnik brez zamudnega pretočnega predvajanja pretaka videoposnetke visoke ločljivosti ali igra zahtevne igre ter uživate v kristalno čistih videoklicih. Naprava je opremljena tudi z baterijo 4.250 mAh in hitrim polnjenjem 33 W, ki se v hipu vklopi.

Paleti barvnih odtenkov se pridružuje ‘decembrsko’ snežno bela

Xiaomi 11 Lite 5G NE je na voljo v črni, modri in roza barvi, za novost pa Xiaomi dodaja povsem novo barvo – snežno belo, ki je mat bela, podobna sveže zapadlemu snegu.

 

Cene in dostopnost

Xiaomi 11 Lite 5G NE bo na voljo za nakup prek uradnih kanalov Xiaomi v treh različicah, 6 GB+128 GB, 8 GB+128 GB, 8 GB+256 GB. Priporočene maloprodajne cene so 389 EUR (6+128 GB), 399 EUR (8+128 GB) in 429 EUR (8+256 GB).

* Teža, velikost izdelka in s tem povezane specifikacije so samo teoretične vrednosti. Dejanske meritve med posameznimi izdelki se lahko razlikujejo. Vse specifikacije so odvisne od dejanskega izdelka.

** Povezljivost 5G se lahko razlikuje glede na regionalno razpoložljivost in podporo lokalnega operaterja.

O podjetju Xiaomi

Podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno aprila 2010 in je začelo kotirati na borzi v Hongkongu 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je internetno podjetje s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, ki je v svojem središču povezana s platformo Internet of Things (IoT).

Z enakim poudarkom tako na inovacijah kot na kakovosti Xiaomi nenehno sledi visokokakovostni uporabniški izkušnji in operativni učinkovitosti. Podjetje nenehno izdeluje izjemne izdelke s poštenimi cenami, ki vsem na svetu omogočajo boljše življenje prek inovativne tehnologije.

Xiaomi je bil v četrtem četrtletju leta 2020 tretji na svetu po številu prodanih pametnih telefonov. Družba je vzpostavila tudi vodilno svetovno potrošniško platformo AIoT (AI+IoT), ki ima na svojo platformo povezanih 324,8 milijona pametnih naprav, brez pametnih telefonov in prenosnih računalnikov. Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah in regijah po vsem svetu. Avgusta 2020 se je podjetje drugič uvrstilo na seznam Fortune Global 500, kjer se je uvrstilo na 422. mesto, kar je 46 mest bolje v primerjavi z letom 2019. Prav tako se je uvrstilo na 7. mesto med internetnimi podjetji.

Xiaomi je sestavni del indeksov Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH in Hang Seng China 50.

Za več informacij o podjetju Xiaomi obiščite https://blog.mi.com/en/.

PR: Idealia

12. 11. 2021

Avtor

Administrator