Avtomobilizem

Nova Opel Astra prvič v Sloveniji 

 

  • Tokrat je za kratek čas Slovenijo obiskala nova Opel Astra 
  • Ekskluzivna premiera je odkrila tako hibridno kot različico z motorjem z notranjim  izgorevanjem 
  • Predprodaja nove Opel Astre se bo začela v začetku prihodnega leta Prvi kupci bodo svoja vozila lahko zapeljali na ceste pomladi 2022 Dizajn nove Astre nesporno odseva usmeritev blagovne znamke Opel: drzno in čisto 

Ljubljana. Nova Opel Astra se je ta teden premierno predstavila slovenski javnosti. Dve  vozili sta nas na predstavitvi popeljali v nov začetek avtomobila, ki je bil izjemna  uspešnica kompaktnega razreda. Z drznim in čistim oblikovanjem ter inovativnimi  vrhunskimi tehnologijami povsem nova Astra odpira novo dobo.  

Nova Opel Astra bo ob začetku predprodaje, ki ga WAE S d.o.o. načrtuje v začetku leta  2022, dostopna z motorji z notranjim izgorevanjem ter s hibridnim pogonom. Živahno  zmogljivost na vstopni ravni bo zagotavljal 1,2-litrski trivaljni turbo bencinski motor z  

neposrednim vbrizgom goriva (81 kW/110 KM) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom.  Hibridni pogon bo uporabnikom nudil veliko moč z največjo učinkovitostjo, saj razvije  sistemsko moč 133 kW/180 KM, v vrhu ponudbe pa bo čez čas predstavljal vrhunski  hibrid z osupljivo sistemsko močjo 165 kW/225 KM. V povsem električnem načinu lahko  nova Astra Hybrid brez emisij prevozi do 60 km (po WLTP ). Od začetka leta 2023 bo  ponudbo pogonov dopolnjevala baterijsko električna Opel Astra-e. 

Kot napovedano, bo Opel do leta 2024 v svojem portfelju ponujal za vsa vozila električno  različico, leta 2028 pa bodo v ponudbi zgolj še električna vozila. Oplova prednost in  usmerjenost v elektrificirano prihodnost je trdna. 

Nova Opel Astra je celostna predstavitev oblikovanja znamke. Dinamična kot še nikoli  doslej, s čistimi, napetimi površinami, brez odvečnih elementov in z novim obrazom znamke, ki jo prinaša Opel Vizor. Novi model je bil razvit z ljubeznijo in predanostjo vse  do najmanjše podrobnosti. 

V notranjosti Astre nove generacije se je zgodil časovni preskok. S popolnoma digitalno  armaturno ploščo Pure Panel so analogni instrumenti odšli v zgodovino. Namesto njih  novi uporabniški vmesnik (HMI) s svežo, sodobno grafiko zagotovi čisto in še bolj  intuitivno izkušnjo. Upravljanje poteka prek izjemno širokega zaslona na dotik, podobno  kot pri pametnem telefonu. Še nikoli doslej Opel ni bil tako intuitiven in preprost za  upravljanje kot z novo Astro. 

Izjemno udobno sedenje v novem modelu kompaktnega razreda je značilost za znamko  Opel. Prednja sedeža, ki so jih razvili sami, imata certifikat AGR (Akcija za zdrav hrbet), ki  sta si ga prislužila z zgledno ergonomijo, še posebej na dolgih vožnjah. Tam pa se izkaže  tudi Oplova predanost zagotavljati značilnosti vozila, ki ga naredijo prijetnega in  

preizkušenega za vožnjo na avtocestah. 

”Navdušeni smo, da smo lahko že letos prvim slovenskim javnostim predstavili našo  novo zvezdo v Oplovi paleti. Astra je izredno pomemben model za naš trg in pretekle  generacije imajo veliko voznikov. Z novo Astro verjamemo, da bomo navdušili vse, ki so  čakali avto kompaktnega razreda z novim Oplovim vizirjem in notranjo Pure Panel  armaturno ploščo, hkrati v drzni in čisti obliki in z veliko asistenčnimi sistemi. Leto 2022  bo za nas vznemirljivo,” je dejal direktor blagovne znamke Opel za Slovenijo, Borut  Gazvoda. 

PR: OPEL

O Oplu 

Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov in je z obsežno ofenzivo elektrifikacije prevzel  vodilno vlogo pri zmanjšanju emisij CO2. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862 ustanovil Adam  Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Opel je del korporacije Stellantis NV, globalno vodilnega  podjetja, ustvarjenega za novo dobo trajnostne mobilnosti, ki je januarja 2021 nastalo z združitvijo  Groupe PSA in FCA Group. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je Opel prisoten v več kot 60  državah po vsem svetu. Opel dosledno izvaja strategijo elektrifikacije za zagotavljanje trajnostnega  uspeha in izpolnitev pričakovanj uporabnikov glede mobilnosti v prihodnosti. Do konca leta 2024 bodo vsi evropski Oplovi modeli osebnih vozil na voljo tudi v elektrificirani različici. Od leta 2028 bo Opel v  Evropi povsem osredotočen na baterijska električna vozila.  

Obiščite https://int-media.opel.com 

O WAE S d.o.o. 

WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z  avtomobilskim poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni  uvoznik za vozila Opel v Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne  storitve skozi učinkovit poslovni model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno  stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju  Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji tudi v prihodnje.

 

22. 11. 2021

Avtor

Administrator