Politika

Izjava za javnost poslanca Evropskega parlamenta (EP) Matjaža Nemca po včerajšnjem srečanju s predsednico EP Roberto Metsolo

pošiljamo vam izjavo za javnost poslanca Evropskega parlamenta (EP) Matjaža Nemca po včerajšnjem srečanju s predsednico EP Roberto Metsolo v okviru plenarnega zasedanja EP v Strasbourgu.

. . .
Spoštovani/e,


pošiljamo vam izjavo za javnost poslanca Evropskega parlamenta (EP) Matjaža Nemca po včerajšnjem srečanju s predsednico EP Roberto Metsolo v okviru plenarnega zasedanja EP v Strasbourgu.


IZJAVA MATJAŽA NEMCA:


Včerajšnje srečanje s predsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsolo je prineslo veliko več kot običajno prinesejo vljudnostni obiski spoznavne narave. Predsednico Metsolo sem namreč povabil, da v okviru projekta EPK Nova Gorica - Gorica 2025 obišče Goriško in kot ena najvidnejših varuhinj evropske ideje pomaga pri realizaciji ideje, ki sem jo te dni predstavil javnosti, da se v Evropskem parlamentu organizira razstava o EKP Nova Gorica – Gorica 2025. Vesel sem, da se je predsednica EP na moje povabilo ter prošnjo odzvala pozitivno.

Bolj kot kadarkoli poprej sem namreč prepričan, da sta ideja velike Evropske družine, ki ji danes pravimo EU, in je vzkalila ravno kot odgovor na najbolj boleče in trpke zmote človeštva, poskuse nadvlade, avtoritarnosti ter zatiranja različnosti ter sporočilo EPK izjemno povezana, saj oba v ospredje postavljata sodelovanje in preseganje različnosti.

EPK Nova Gorica – Gorica 2025 tako predstavlja veliko več od forme evropskega projekta, za katerega si na obeh straneh meja prizadevamo zadnjih nekaj let. Gre za jasno sporočilo, kaj EU je in kaj mora ostati prav v časih mednarodnih pretresov ter vseh izzivov pred nami.

Prav tako se EPK ponaša z izjemnim razvojnim potencialom za Goriško, Slovenijo in širšo regijo, tako s kulturnega, gospodarskega, turističnega in družbenega vidika. Ta potencial moramo s skupnimi močmi spraviti v realizacijo ter na dolgi rok utreti pot boljših priložnosti za našo Goriško ter celotno regijo. Za to si bom še naprej prizadeval tudi sam ter poleg predsednice EP Metsole k sodelovanju pri EPK Nova Gorica – Gorica 2025 povabil tudi druge vidnejše predstavnike evropskih institucij.  


PR: Služba SD za odnose z javnostmi
. . .

Editor

Avtor pri si24.news