Izobraževanje

Izjemen uspeh Roka Tadeja Brunška na Mednarodni lingvistični olimpijadi

Velenje, 2. 8. 2022 Izjemen uspeh Roka Tadeja Brunška na Mednarodni lingvistični olimpijadi

. . .
Z zaključno slovesnostjo in podelitvijo odličij se je v petek, 29. julija, končala letošnja 19. Mednarodna lingvistična olimpijada. Ta je med 24. in 30. julijem potekala na otoku Man, kjer je štiričlanska ekipa slovenskih dijakov osvojila tri bronasta odličja.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so v konkurenci 52 ekip, sestavljenih iz več kot 200 tekmovalcev iz 38 držav, Slovenijo zastopale dijakinje Vita Korošin in Katja Andolšek iz Gimnazije Bežigrad, Alja Šlenc iz Gimnazije Kranj ter dijak Rok Tadej Brunšek iz Gimnazije ŠC Velenje. Vita, Katja in Rok so si s svojim znanjem priborili bronasta odličja. Tekmovanje je najprej potekalo individualno, kjer so tekmovalci šest ur reševali lingvistične naloge. En dan pa je bil rezerviran tudi za ekipno tekmo, kjer so ekipe lingvistične naloge reševale štiri ure.

Naš diamantni maturant Rok Tadej Brunšek nas vedno znova navdušuje s svojimi odličnimi dosežki. Iskrene čestitke, Rok! Želimo ti veliko uspeha na tvoji študijski poti!

PR: Šolski center Velenje
. . .

Editor

Avtor pri si24.news