Politika

MATJAŽ NEMEC: V BRUSELJ SE VRAČAMO OPTIMISTIČNI, DA OBSTAJA POLITIČNA VOLJA ZA NAPREDEK SRBIJE V PRIBLIŽEVANJU K EU

V okviru sodelovanja med Narodno skupščino Republike Srbije in Evropskim parlamentom so predsednik Skupščine Vladimir Orlić in evropska poslanca Matjaž Nemec in Vladimir Bilčik

. . .
V okviru sodelovanja med Narodno skupščino Republike Srbije in Evropskim parlamentom so predsednik Skupščine Vladimir Orlić in evropska poslanca Matjaž Nemec in Vladimir Bilčik na srečanju v Beogradu izrazili pripravljenost za nadaljevanje sodelovanja na področju podpore parlamentarnemu dialogu ter krepitve zmogljivosti in vloge srbskega parlamenta v procesu evropske integracije. Pomembnost procesa sta na bilaterarnih sestankih z delegacijo Evropskega parlamenta poudarila tudi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić in predesnica Vlade RS Ana Brnabić

“Nujno je, da se vzpostavi mehanizem izmenjave dobrih prask med srbskimi in evropskimi poslanci. Odprt pogovor glede izzivov Srbije na poti k EU je pomemben korak, da se med EU in političnimi strankami Skupščine RS ter med njimi samimi vzpostavi potrebno zaupanje, navkljub različnostim,” je ob koncu dvodnevne misije EP v Beogradu povedal eden vodilnih evropskih poslancev EP za Zahodni Balkan Matjaž Nemec.

"V Beograd smo prišli s ciljem, da se z vodstvom srbskega parlamenta in predstavniki parlamentarnih skupin pogovorimo o potrebi po podpori dialogu znotraj Skupštine in o tem, kako bi lahko sodelovanje EP prispevalo h krepitvi njegove vloge ter spodbujanju evropske kulture dialoga in doseganja soglasja. Zato pozdravljam vsakršno pripravljenost parlamentarnih strank za konstruktivno sodelovanje. Zaupanje državljanov v parlament je ključnega pomena za reševanje izzivov vsake demokratične družbe," dodaja evropski poslanec Nemec.

V Bruselj se vračamo z dobrim občutkom, da tako politični vrh Srbije kot izvoljeni predstavniki ljudstva še vedno verjamejo v prihodnost Srbije v Evropski uniji. Pred nami je veliko dela kako definirati sam proces, vzpostaviti časovnico in fromat dela ter srbskemu parlamentu predstaviti dobre alternative za povrnitev njegove kredibilnosti,” še zaključuje Nemec.


V priponkah vam pošiljamo tudi fotografije s srečanj delegacije EU parlamenta v Srbiji, ki jih lahko objavite v vašem cenjenem mediju.

VIR: Pisarna evropskega poslanca Matjaža Nemca SD/S&D





. . .

Editor

Avtor pri si24.news