Kultura

Mladinska knjiga predstavlja nove izdaje leposlovja za otroke

pri Mladinski knjigi smo s svežnjem izvirnih in prevodnih novosti iz uredništva otroškega leposlovja poskrbeli za pester zaključek počitnic in začetek šolskega leta.

. . .
Spoštovani,
pri Mladinski knjigi smo s svežnjem izvirnih in prevodnih novosti iz uredništva otroškega leposlovja poskrbeli za pester zaključek počitnic in začetek šolskega leta. Nove izdaje bomo v družbi ustvarjalcev predstavili v četrtek, 11. avgusta, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.
 
 
Najprej nas bosta v čudoviti morski svet domišljije s slikanico Si že kdaj jezdil morskega konjička popeljala pisatelj Boštjan Gorenc - Pižama in ilustrator Igor Šinkovec.
Kot že tradicionalno bomo september pričakali s paketom novih čebelic – v zbirko so tokrat priletele tri: Čarovnija, poetično slikanico skoraj brez besed pisateljice in publicistke Nine Kokelj in ilustratorke Eve Mlinar, Čarobna kost pisateljice Majde Koren, ki jo je s hudomušnimi ilustracijami opremila Tanja Komadina, ter knjiga pesmic in ugank Sonce na dlani Jelene Isak Kres z ilustracijami Maše Kozjek.
 
 
Predstavili bomo tudi tri novosti iz zbirke Velike slikanice: Hudobce in Žiga in njegova najljubša knjiga priljubljenega tandema ustvarjalcev Julie Donaldson in Axla Schefflerja v odličnem prevodu Nine Dekleva ter Repo velikanko Alekseja Tolstoja, ki je izšla v prevodu Jane Unuk in z ilustracijami Maše Kozjek.
 
Prisrčno vabljeni!
 
Irena Matko Lukan, urednica otroškega leposlovja,
in Tanja Komadina, likovna urednica

PR: MKZ
. . .

Editor

Avtor pri si24.news