Glasba

Not Exactly Lost: Koncert ob izidu istoimenskega prvenca

Včasih se lepe zgodbe začnejo še preden se glavni protagonisti poznajo.

. . .
Žanrsko prepletene, na trenutke zasanjane, včasih melanholične, a vedno presunljivo melodične pesmi, ki sta jih pod imenom Not Exactly Lost zvočno utelesila Tine GrgurevičBowrain in Luka Uršič - KALU, dajejo občutek, kot da so nastale v nekem drugem času in počakale na pravi trenutek ter pravo ustvarjalno dinamiko, da lahko zares zablestijo.

Glasbenika bosta občutljivo alkimijo pesmi iz istoimenskega prvenca (izid 21. oktober, Nika Records) predstavila 22. oktobra v Kinu Šiška, kjer bodo verjetno zavzele malce drugačno, od trenutka navdahnjeno obliko. Koncert bo zvočno potovanje, skozi katero bosta ustvarjalca iskala obliko svobodnega izražanja, ki jo bo navdihnila publika. V srčiki projekta se vedno pomerjata ravno drznost in oblika, odstopanje in izvorni navdih. Ta dinamika je tudi navdih za ime projekta, saj govori o izgubljanju v trenutku, ki pa je na koncu koncev vedno tista prava pot. Lost, but not exactly.

7. oktobra bosta za ogrevanje pred koncertom izdala singel Mala Okna, ki ga bo pospremil videospot.

Higher Ground @ MENT Session (2021)


"V skrbno urejeni zvočni podobi se nekonvencionalno in energično prepletajo elektronski, vokalno-instrumentalni, analogni in digitalni zvočni elementi. Njuna glasba se izraža skozi minimalistično in unikatno igro zvokov, poslušalce pa vodi proti novemu obzorju zasanjanega popa, v katerem se nadvse splača izgubiti."

MENT 2021NOT EXACTLY LOST
Koncert ob izidu prvenca
22. oktober 2022
20:00
Kino Šiška

FB dogodek

Vstopnice so že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim:
Povezava za nakup vstopnic
Predprodaja: 10 €
Na dan dogodka: 12 €

Organizacija: Skladišče 172 in Kino ŠiškaLuka Uršič glasbo in slikarstvo izmenjuje že več kot 20 let. Zadnjih 15 let sodeluje z umetnikom JAŠO, saj sta skupni tok ustvarjanja našla ravno v prepletu likovne, performativne in glasbene umetnosti. Pod imenom KALU je leta 2018 izdal prvenec Get Well Soon. Svoj glasbeni talent je razvijal tudi skozi sodelovanja z različnimi slovenskimi glasbeniki, kot so YGT, Katja Šulc ter Polona Kasal.Tine Grgurevič je skladatelj, pianist in glasbeni producent. Ljubezen do glasbe razvija že več kot 20 let. Študij klavirja v Rotterdamu ga je pripravil na razgibano glasbeno pot, ki ga je peljala po Evropi, ZDA in celo v Južnoafriško republiko. Z zvočno podobo je dopolnjeval tako gledališke predstave kot umetniške instalacije. Pod imenom BOWRAIN je izdal tri solo albume ter številne EP-je. Njegov zadnji projekt 2020 Seconds(A)live je bil jeseni 2020 izdan v obliki koncertnega albuma.

POVEZAVA DO MEDIJSKIH VSEBIN

PR: Agencija Glasilka
. . .

Editor

Avtor pri si24.news