Energetika

Pomoč Finski pri zagotavljanju energetske prihodnosti

Westinghouse in Fortum podpisala sporazum o dolgoročnem partnerstvu za jedrsko gorivo VVER-440

. . .
Westinghouse in Fortum podpisala sporazum o dolgoročnem partnerstvu za jedrsko gorivo VVER-440

Solna, Švedska, 22. november 2022 – Podjetji Westinghouse Electric Company in Fortum sta nedavno podpisali sporazum o dolgoročnem partnerstvu za razvoj, licenciranje in dobavo goriva VVER-440 za jedrsko elektrarno Loviisa na Finskem, da bi zagotovili zanesljivo zahodno alternativo gorivu, ki ga dobavlja Rusija.

Tarik Choho, Westinghousov predsednik za jedrsko gorivo, in Simon-Erik Ollus, pomočnik direktorja Fortum Generation, ob podpisu pogodbe o dobavi goriva za VVER-440, skupaj s člani ekip Fortuma in Westinghousa.
"Novi, vzporedni dobavitelj goriva bo diverzificiral našo strategijo oskrbe z gorivom, izboljšal varnost oskrbe in zagotovil zanesljivo proizvodnjo električne energije v jedrski elektrarni Loviisa tudi v prihodnosti," pravi Sasu Valkamo, pomočnik direktorja jedrske elektrarne Loviisa.
"Westinghouse ponuja edino alternativno gorivo za tovrstne reaktorje, zasnovano in izdelano zunaj Rusije, zato bo to partnerstvo zagotovilo večjo energetsko varnost za Finsko in diverzifikacijo goriva za družbo Fortum," je dejal Tarik Choho, Westinghousov predsednik za jedrsko gorivo. "Ponosni smo, da bomo lahko podprli obratovanje reaktorjev družbe Fortum s potrebnimi količinami goriva in tako nadgradili naše uspešno sodelovanje pri dobavi goriva VVER-440 za reaktor Loviisa med letoma 2001 in 2007."
Jedrska elektrarna Loviisa ima dva tlačnovodna reaktorja VVER (PWR), ki pokrivata približno 13 odstotkov finske proizvodnje električne energije. Količina električne energije, proizvedene v elektrarni Loviisa, je skoraj enaka skupni skupni porabi električne energije mest Helsinki, Espoo in Vantaa.

PR - Studio Marketing International, marketinška agencija, d.o.o.

Vir: Westinghouse
. . .

Editor

Avtor pri si24.news