Politika

Poslanec EP Matjaž Nemec na EK s vprašanjem o morebitni nameri spremembe direktive Sveta o skupnem sistemu DDV

v vednost vam pošiljam vprašanje poslanca Evropskega parlamenta Matjaža Nemca (S&D), ki ga je glede direktive Sveta o skupnem sistemu davka na dodano vrednost (DDV), ...

. . .
Spoštovani/e,

v vednost vam pošiljam vprašanje poslanca Evropskega parlamenta Matjaža Nemca (S&D), ki ga je glede direktive Sveta o skupnem sistemu davka na dodano vrednost (DDV), ki sedaj onemogoča znižanje DDV na kurilno olje in utekočinjen naftni plin, naslovil na Evropsko komisijo.

Priponka: Vprašanje poslanca Evropskega parlamenta Matjaža Nemca (S&D)

PR: Pisarna poslanca Evropskega parlamenta Matjaža Nemca

Izjava poslanca EP Matjaža Nemca ob vložitvi vprašanja:

Kurilno olje za mnogo slovenskih državljank in državljanov predstavlja prvotni vir ogrevanja v hladnih mesecih, pričujoča draginja ter nezmožnost učinkovite regulacije cen energentov, pa med ljudmi vnašata vse več strahu. Slovenija in države Evropske unije se vsaka po svojih zmožnostih in močeh z energetsko krizo spopadajo z različnimi ukrepi, prepričan sem, da bi jim pri tem morala pomagati tudi Evropska komisija z vsemi možnimi vzvodi.

Skrajni čas je, da še pred pričetkom kurilne sezone Evropska komisija prevetri evropsko zakonodajo ter sprosti omejitve, ki ne odražajo zaskrbljujočega stanja energetske krize, državam pa omogoči učinkovito, predvsem pa hitro spopadanje z energetsko krizo. Komisijo zato sprašujem o njeni nameri spremembe direktive Sveta, da bi ta dovoljevala znižanje DDV tudi na kurilno olje in utekočinjen naftni plin. Pričakujem hitro in odločno reakcijo, časa zmanjkuje, zima je pred vrati!
. . .

Editor

Avtor pri si24.news