Družabno

SAM’S FEVER: “ELVISU SE GLOBOKO POKLONIMO OB VSAKEM NASTOPU!”

Kaj dobimo, ko seštejemo misel na kralja rock’n’rolla, 45. obletnico njegove smrti, ogled filma in najboljšo interpretacijo njegove glasbe?

. . .

Zagotovo skupino Sam’s Fever, ki je bila ustanovljena pred desetimi leti, člani zasedbe pa na čelu s Samuelom Huldom slovijo kot najboljši interpreti Elvisove glasbe v Evropi.
 
Te dni je v kinematografe prišla veličastna, visokoproračunska biografska drama  ELVIS, v kateri glavni vlogi prevzameta Austin Butler in oskarjevec Tom Hanks. Film prikazuje glasbo in življenje enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleya skozi prizmo zakompliciranega odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem (T. Hanks), ki je trajal celih 20 let. V središču tega potovanja pa je seveda tudi odnos z eno najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, s Priscillo Presley.
Film so nestrpno pričakovali tudi člani zasedbe Sam's Fever, ki slovijo kot eni najboljših interpretov Elvisove glasbe.
Skupino je Samuel Hudl ustanovil pred desetimi leti z idejo, da z lastnimi priredbami poustvarjajo njegovo glasbo.
Samo Hudl je ob tem povedal: »Elvis me spremlja že od mladosti in, da sem vedno rad prepeval njegove pesmi. Na 'stara' leta, pa se mi je uresničila želja, in dobil priložnost, da to počnem z bendom. Načrti so bili sprva bolj skromni, in nihče si ni misli, da bi ta moja ideja dobila tolikšni posluh, in da bomo z bendom lahko prodrli tako daleč, kot smo,« se spominja začetkov idejni vodja skupine, ki je v samo treh letih po ustanovitvi prejel naziv najboljšega interpreta Elvisove glasbe v Evropi.
 
Izjemen naziv je prinesel še večjo čast
Zmaga na tekmovanju pa ni pomenila samo večje prepoznavnosti, temveč čast, da je skupina prišla v stik z Elvisovimi originalnimi glasbeniki v tako imenovanem TCB – Bandu. To pa še ni vse. Usoda je hotela, da so pred šestimi leti na križarjenju TCB-Cruise spoznali tudi Elvisovo ženo Priscillo Presley, ki je v njih prepoznala neverjeten potencial. Od takrat naprej so njihovi koncerti izjemno priljubljeni, tako v tujini kot tudi na domačih tleh, kar so dokazali pred nekaj leti, ko so v ljubljanskih Križankah razprodali koncert z Big Bandom RTV Slovenija ob 40. obletnici Elvisove smrti. V tem času so izdali dva albuma, kmalu pa jih čaka izjemen koncert v Avditoriju Portorož konec avgusta.
Naslednje leto se bo skupina Sam's Fever ponovno udeležila križarjenja TCB - World Cruise, ker se bodo cel teden družili z Elvisovimi glasbeniki prijatelji in sorodniki, ter njegovo nekdanjo partnerko Lindo Thomson in celo z Elvisovo sestrično Donno Presley, s katero sta odraščala v Gracelandu. Na križarjenju bodo s štirimi koncerti oblikovali glasbeni program. 
 
Če so se vam ob ogledu filma vsaj malce naježile dlake in vas je nostalgija popeljala do Elvisove glasbe, pa nikar ne zamudite fenomenalnega koncerta v Avditoriju Portorož, kjer bo skupina Sam's Fever nastopila ob 45. obletnici smrti kralja rock'n'rolla z naslovom I remember Elvis. Za težko pričakovani koncert lahko vstopnice že kupite TUKAJ.

PR: Idealia
. . .

Editor

Avtor pri si24.news