Splošno

Simfonični orkester RTV Slovenija v Španiji

Simfonični orkester RTV Slovenija bo pod vodstvom svojega šefa dirigenta Rossena Milanova nastopil v dveh prestižnih koncertnih dvoranah v Španiji.

. . .
Služba za komuniciranje
29. september 2022 ob 14:55
RTV SLO

V sredo, 5. oktobra, se jim bodo v Auditoriu Nacional v Madridu pri Koncertu za klavir, violino in violončelo pridružili izvrstni člani Smetana Tria, v četrtek, 6. oktobra, pa bo z orkestrom v Palacio de Festivales v Santanderju, z originalno verzijo Paganinijevega Koncerta za violino nastopil solist Mario Hossen. Oba koncerta bo uvedla Uvertura Juana Crisóstoma Arriage, v drugem delu pa se bo orkester izkazal z bleščečo izvedbo Mendelssohnove Italijanske simfonije.


Foto: arhiv RTV Slovenija


Tako Simfonični orkester RTV Slovenija, ki sodeluje s številnimi vrhunskimi umetniki, kot so Anna Netrebko, Yusif Eyvazov, Juan Diego Florez, Jean Rondeau, Jonas Kaufmann, Stefan Milenkovic, skupina Laibach in drugi, uspešno nadaljuje svojo pot po svetovnih odrih.

Že 10. oktobra pa bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma 2. koncert iz cikla Kromatika, na katerem bo poleg Mendelssohnove Italijanske simfonije zazvenel še bravurozni Koncert za violončelo Antonina Dvoržaka. Solist bo angleški violončelist Thomas Carroll, ki bo s tem koncertom hkrati naznanil začetek Cellofesta Ljubljana.
. . .

Editor

Avtor pri si24.news